26.7.2012 13:10

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου τελέστηκε χθες το βράδυ στο Καστέλο, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής.

Πλήθος πιστών έσπευσε να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα της Αγίας και τη Θαυματουργή εικόνα που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες κατά τον ξεριζωμό του 1922.

Εντυπωσιακή για μία ακόμη φορά ήταν ο χαιρετισμός του πλοίου Νήσος Μύκονος, που παίρνοντας ανοιχτά του Καστέλου, πραγματοποίησε τρεις κύκλους.

Στην τελετή που ακολούθησε ο Σύλλογος Μικρασιατών ανακήρυξε επίτιμο πρόεδρο τον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο ενώ του δώρισαν ένα πιστό αντίγραφο επιμάνικων του Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Κ. Γανιάρη, ο αντιδήμαρχος Ν. Μαρτάκης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Μικές Γιαννάρας, ο υποδιοικητής της 96 ΑΔΤΕ Συνταγματάρχης Χρ. Δρίβας, ο Λιμενάρχης Χίου Γ. Σκανδάλης καθώς και πλήθος στρατιωτικών και κόσμου. 

Οι φωτογραφίες βρίσκονται και στη σελίδα του "Πολίτη" στο FACEBOOK

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ