15.5.2015 21:53

Με «εντολή» Μητρόπολης η σφράγιση τμημάτων της Μονής Αγ. Πατέρων [ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ]

ΟΡΓΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Γ.Ο.Χ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ: «ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΙΟΥ 92ΧΡΟΝΙΑ;»

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του «π» για την σφράγιση τμημάτων της Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων καθώς στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής συμβολαιογράφος με την παρουσία δύο αστυνομικών που βρίσκονταν από το πρωί στο σημείο και του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Χίου π. Π. Βόλου, προχώρησαν στην σφράγιση τμημάτων της Ιεράς Σκήτης.

Την αναφορά προς το Ειρηνοδικείο Χίου σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά υπέγραψε ο Πρωτοσυγκελεύων  της Ιεράς Μητρόπολης με την αιτιολογία ότι παρότι το Μοναστήρι ανήκει διοικητικά στο παλαιό ημερολόγιο με τοποτηρητή των Μητροπολίτη Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών κ. Χρυσόστομο, μέσα σε αυτό φυλάσσονται κειμήλια που αφορούν ολόκληρη τη Χίο και την ιστορία του νησιού.

 

Ξέσπασμα Χρυσόστομου

Διακριτικά παρακολουθούσε τη διαδικασία σφράγισης ο τοποτηρητής της Σκήτης Αγίων Πατέρων Μητροπολίτης Χρυσόστομος που όμως εξεράγη όταν ζητήθηκε να σφραγιστεί και το ιερό.

«Καλά είναι πια οι νόμοι. Αυτά θα τα κρατήσουμε εμείς και είμαστε υπεύθυνοι εμείς. Να πείτε στον Μάρκο ότι έχει να κάνει με Έλληνες Ορθόδοξους ρασοφόρους και όχι με αέρα», είπε στους υπεύθυνους που σφράγισαν τον χώρο, αποτρέποντάς τους για περεταίρω ενέργειες.

Σε δηλώσεις του στον «π» ο κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε ως πρωτόγνωρη την κίνηση της Μητρόπολης Χίου σημειώνοντας ότι το Μοναστήρι θα συνεχίσει να λειτουργεί με μοναχούς και πατέρες του παλαιού ημερολογίου ενώ απαντώντας στα επιχειρήματα της Ι.Μ. Χίου ότι οι Άγιοι Πατέρες αποτελούν εμβατίκιο της Ι. Νέας Μονής απάντησε: « Που ήταν η Μητρόπολη και που ήταν η Νέα Μονή 92 χρόνια; Αν έβαλαν έστω κι ένα τούβλο να το συζητήσουμε. Αλλά από τη στιγμή που δεν προσέφεραν τίποτα τι να συζητήσουμε; Να μας πει όμως η Μητρόπολη για ποιο λόγο φόρεσε τα ράσα; Για να διεκδικεί οικόπεδα και μοναστήρια; Αυτός είναι ο ρόλος της;» επεσήμανε μεταξύ άλλων. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ