7.1.2016 18:04

Με το δεξί το 2016 για την ανακύκλωση

ΑΥΞΗΣΗ 3% ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 30.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Το ποσό των 30.000 ευρώ προσεγγίζουν τα ανταποδοτικά τέλη από την ανακύκλωση για το πρώτο εξάμηνο του 2015 σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Χίου.

Την αισιοδοξία του ότι το συγκεκριμένο ποσό θα αυξηθεί στο μέλλον εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΙΑΝΟΧ Σ. Συριώδης σημειώνοντας ότι όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία τα αποτελέσματα θα είναι σαφώς βελτιωμένα.

«Το συγκεκριμένο ποσό προήλθε από την ανακύκλωση των απορριμμάτων πριν την ανάληψή της από τον Δήμο Χίου και άρα με το παλιό περιορισμένο δίκτυο της εταιρείας «Οικόπολις». Από τη στιγμή που αναλάβαμε εμείς τη διαδικασία τοποθετήσαμε έναν σημαντικά αυξημένο αριθμό κάδων, αντικαθιστώντας τους παλιούς», ανέφερε ο κ. Συριώδης.

Ερωτώμενος για το ποσοστό της ανακύκλωσης στο νησί, ο πρόεδρος του ΔΙΑΝΟΧ δήλωσε αισιόδοξος λέγοντας μάλιστα ότι ο χρόνος αναμένεται να κλείσει με αύξηση.

«Δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα. Εντός των ημερών θα γνωρίζουμε ακριβώς τι θα γίνει. Από τις ζυγίσεις που έχουμε πραγματοποιήσει το ποσοστό της ανακύκλωσης έχει αυξηθεί κατά περίπου 3 μονάδες, φθάνοντας το 8%», ανέφερε ο ίδιος. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ