3.3.2023 13:39

Ματώνουν τα Τέμπη… οι μητέρες ουρλιάζουν και η δημοσιογραφία γελάει μοχθηρά

Της μαθήτριας Α Λυκείου του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, Κατερίνας Καλύβα

Παρόμοιο με σκηνή θρίλερ ήταν το συμβάν με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη και όπως σε όλα τα θρίλερ υπάρχει ένας  ‘’μπαμπούλας’’ που μας τρομοκρατεί, το ρόλο αυτό αναλαμβάνουν οι δημοσιογράφοι , οι οποίοι πάντα βρίσκονται στο σημείο του ατυχήματος πριν από τη βοήθεια.

 Η πραγματικότητα δυστυχώς επιβεβαιώνει ότι στη χώρα μας η τηλεθέαση είναι σημαντικότερη από τη ψυχική και σωματική μας υγεία καθώς οι δημοσιογράφοι δεν θα διστάσουν να ενοχλήσουν και να ταλαιπωρήσουν παραπάνω τα θύματα για περισσότερες διαμαρτυρίες. Μάλιστα όσο πιο ανατριχιαστικές και τραυματικές είναι οι εμπειρίες κάποιου, τόσο το καλύτερο για τη τηλεθέαση. Επίσης εάν κάποιος δεν θέλει να τις μοιραστεί , τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, και η θλιμμένη ή πονεμένη έκφραση στο πρόσωπό του  ή τα τραύματά του αρκούν για να βγει το μεροκάματο.

 Ένα ακόμη «μυστήριο» της δημοσιογραφίας, πέρα από το γεγονός ότι γνωρίζει τα πάντα πριν καν γίνουν, λες και έχουν τον μάντη Κάλχα κρυμμένο κάπου και τους τα λέει, είναι ότι όλοι όσοι δουλεύουν για να παρουσιαστεί ένα δελτίο ειδήσεων, έχουν επίσης και πτυχίο νομικής , πτυχίο μηχανικών και πολλά άλλα πτυχία πέραν της δημοσιογραφίας καθώς μπορούν από μόνοι τους να προσδιορίσουν τον παράγοντα που προκάλεσε το ατύχημα αλλά και να βρουν τον ένοχο πριν από τους ειδικούς.

Και φυσικά με την έννοια «ένοχος» εννοούμε τον αποδιοπομπαίο τράγο, ο οποίος θεωρείται ένοχος γιατί δεν σήκωσε το δάκτυλό του για να ρίξει την ευθύνη στον επόμενο, γιατί ένα τέτοιο δυστύχημα, με τέτοιες διαστάσεις σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα απροσεξίας ενός μόνον ανθρώπου. Άλλα δυστυχώς η χώρα μας δεν νοιάζεται τόσο για τα δυστυχήματα αλλά για τα χρήματα που θα βγουν από την τηλεθέασή τους. Γι’ αυτό όσο υπάρχουν άνθρωποι που πονούν και κλαίνε, κάποιοι άλλοι θα χαίρονται και θα βγάζουν λεφτά…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ