25.8.2016 13:28

Master Plan για τα καμένα

ΣΤΗ ΧΙΟ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Με κύριο στόχο τον συντονισμό φορέων αλλά και την αποτύπωση όλων των αναγκαίων ενεργειών ώστε να αποφευχθούν τα λάθη του 2012 αλλά και να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η καταστροφή στη νότια Χίου, επισκέφθηκε σήμερα το νησί μας ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, συνοδευόμενος από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Σε δηλώσεις του στον «π» ο κ. Τσιρώνης υιοθέτησε την άποψη των τοπικών φορέων ότι απαιτείται ολοκληρωμένη πολιτική ανασυγκρότησης της νότιας Χίου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Σήμερα ξεκινάει το δικό μας έργο για να πετύχουμε την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση η οποία δεν γίνεται από ένα Υπουργείο αλλά σε συνεργασία και με άλλους φορείς. Η συνταγή που ακολουθούμε είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, δεν κάνει ο καθένας αποσπασματικές κινήσεις. Όλοι μαζί συντονιζόμαστε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χρ. Καλογήρου που υπογράμμισε την ανάγκη εκπόνησης ενός Master Plan για τις περιοχές που επλήγησαν, παράλληλα με την εκπόνηση μελετών για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα ενόψει του Χειμώνα.

«Σχεδιάζουμε άμεσα μέτρα αντιμετώπισης τόσο της καταστροφής αλλά πολύ περισσότερο μέτρα προστασίας ενόψει του χειμώνα. Αντίπαλός μας είναι ο χρόνος όμως το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι λειτουργούμε συντονισμένα ώστε να μπορέσουμε γρήγορα να κάνουμε αυτό που πρέπει», ανέφερε η ίδια.

Αμέσως μετά την άφιξή του ο Γ. Τσιρώνης συνοδευόμενος από την Χρ. Καλογήρου, τους αντιπεριφερειάρχες Στ. Κάρμαντζη και Κ. Παπαδόπουλο, τον Δήμαρχο Χίου Μ. Βουρνού, τους βουλευτές Α. Μιχαηλίδη και Ν. Μηταράκη, περιφερειακούς συμβούλους και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, μετέβησαν στα χωριά που επλήγησαν ενώ αργά το μεσημέρι προγραμματίζεται σύσκεψη στην Π.Ε. Χίου.

Ο κ. Τσιρώνης θα αναχωρήσει από το νησί λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ