12.9.2012 9:45

“Μας χρωστάει και μας καταγγέλλει” (ΗΧΗΤΙΚΟ)

- “ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ”, ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο Λ. ΚΑΛΑΓΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΝΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο καταγγελίας της σύμβασης με τον Δήμο Χίου για τα δρομολόγια της Αμανής, βρίσκεται πλέον το Υπεραστικό ΚΤΕΛ του νησιού, αφού η αδυναμία εκτέλεσης του έργου λόγω μη πληρωμής των δεδουλευμένων οδήγησε τον Δήμαρχο Χίου στο να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει ότι αν δεν συνεχιστούν τα δρομολόγια σύμφωνα με την προβλεπόμενη σύμβαση τότε θα την καταγγείλει μονομερώς.
 
«Γελάει ο κόσμος»
Με αυτή τη φράση σχολίασε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λ. Καλαγκιάς την ανακοίνωση του Π. Λαμπρινούδη, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην έχει πληρώσει ούτε μία δραχμή ο Δήμος και να απειλεί να καταγγείλει τη σύμβαση.
«Κατανοούμε ότι ο Δήμος με τη συγκεκριμένη σύμβαση κάνει κοινωνική πολιτική. Όμως από πέρυσι μας χρωστάει 120.000 ευρώ, συν 50.000 ευρώ οι πρώην Δήμοι του νησιού. Από τα συμφωνηθέντα δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ.
Κάναμε υπομονή, πληρώναμε από την τσέπη μας και πετρέλαια και οδηγό που δεν προβλέπεται στη σύμβαση για να κάνουμε σωστή δουλειά. Κάθε μήνα μας έλεγαν θα πληρωθούμε.
Έτυχαν οι φωτιές, έτυχε το ατύχημα, δεν μας πληρώσανε από τα μαθητικά που είναι η κύρια δραστηριότητά μας, μας κάνει κατάσχεση το ΙΚΑ με αποτέλεσμα πλέον να μη μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.
Πάμε στα βενζινάδικα και μας διώχνουν. Έχουμε και μία αξιοπρέπεια», ανέφερε ο κύριος Καλαγκιάς.
 
«Ουδέν νεότερο»
Την ίδια ώρα πάντως ανεκτέλεστα παρέμειναν και σήμερα τα μαθητικά δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, αφού οι όποιες προσπάθειες να βρεθεί λύση τόσο στο ζήτημα της καταβολής μέρος του ποσού που οφείλει το ΥΠΕΣ στους οδηγούς όσο και στο ζήτημα της κατάσχεσης των χρημάτων από το ΙΚΑ, απέβησαν άκαρπες.
«Θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν το κάνουμε επειδή δεν θέλουμε. Δεν έχουμε πλέον να βάλουμε πετρέλαια. Πάμε στα πρατήρια και μας διώχνουν» υπογράμμισε ο ίδιος.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ