9.11.2014 19:22

Μας έκανε ξανά υπερήφανους...

Χριστόφορος Μερούσης ο πρώτος Έλληνας δρομέας

Περισσότεροι από 13.000 δρομείς, αριθμός ρεκόρ για την κλασική διαδρομή, ξεκίνησαν κατά κύματα στις 9.00 το πρωί, με στόχο να φθάσουν στο Καλλιμάρμαρο και να στείλουν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα σε όλόκληρο τον κόσμο.

Ο Φέλιξ Κάντι ήταν ο μεγάλος νικητής του Κλασικού Μαραθωνίου 2014, τερματίζοντας πρώτος στο Καλλιμάρμαρο με ρεκόρ αγώνα ενώ ο δικός μας Χριστόφορος Μερούσης ήταν ο πρώτος Έλληνας δρομέας που έφτασε στον τερματισμό, με τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο να τερματίζει δεύτερος με την κόρη του αγκαλιά! Τρίτος ο 42χρονος, Γιώργος Καραβίδας και τέταρτος ο Πούλιος.

Ο Χιώτης Μαραθωνοδρόμος μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ ανέφερε:

«Φέτος ήμουν πιο καλά, έτρεξα πιο στρωτά, ίσως επειδή ήξερα καλύτερα τη διαδρομή.

Είναι πολύ καλό για τον ΑΜΑ να γίνονται καλές επιδόσεις (για το ρεκόρ). Είμαι πολύ ευχαριστημένος που κατάφερα και φέτος να κερδίσω και να συναγωνίζομαι σπουδαίους αθλητές όπως ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος. Μπαίνοντας στο στάδιο νιώθεις εξιλέωση, έκρηξη ψυχής. Έχει προηγηθεί τόσος πόνος και προσπάθεια για να φτάσουμε όλοι ως εδώ και να μας χειροκροτήσει ο κόσμος. Ο γιος μου σήμερα είναι 9 ημερών. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος σε εκείνον, έτρεξα με τη φωτογραφία του στη φανέλα μου. Τον σκεφτόμουν σε όλη τη διαδρομή, άγγιζα τη φανέλα μου, έτρεξα για εκείνον. Ελπίζω όταν μεγαλώσει να είναι υπερήφανος για τον πατέρα του».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ