12.1.2016 16:25

Μας άλλαξε τα φώτα η ΔΕΗ

ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΣΗ "ΚΑΙΝΕ" ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Οργή και αγανάκτηση σε κατοίκους περιοχών του νησιού προκαλούν οι συνεχείς, άνευ λόγου, διακοπές ρεύματος, με πολλά νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Οι πρώτοι ισχυροί νοτιάδες ήταν αρκετοί για να κάνουν αισθητή την ανεπάρκεια της Διαχειρίστριας του Δικτύου της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ), αφού ολόκληρα χωριά τις τελευταίες ημέρες μένουν χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες, χωρίς ιδιαίτερη αιτία.

Το σημαντικότερο πλήγμα έχουν υποστεί τα χωριά Συκιάδα, Λαγκάδα, Παντουκειούς αλλά και τα Καρδάμυλα με τον Γ. Καλαμάκη εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ να τονίζει στον «π» ότι το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι τα καλώδια ακουμπούν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να διακόπτεται ανά διαστήματα η ηλεκτροδότηση.

«Δεν πρόκειται για κάποιο μόνιμο πρόβλημα το οποίο να γίνεται εύκολα ορατό. Από την πλευρά μας ελέγξαμε όλο το δίκτυο για να δούμε αν κλαδιά από τα δέντρα ακουμπούν πάνω στα καλώδια όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε. Έτσι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για καλώδια που ακουμπούν μεταξύ τους. Παρακολουθούμε το δίκτυο ώστε να διορθώσουμε το πρόβλημα άμεσα», εξήγησε στον «π» ο κ. Καλαμάκης.

Πέρα όμως από το συγκεκριμένο περιστατικό δεκάδες είναι οι καταγγελίες για τις αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος, με πολλές επιχειρήσεις να τονίζουν ότι το τελευταίο διάστημα αρκετές συσκευές "κάηκαν" εξαιτίας της συγκεκριμένης κατάστασης.

Το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του νησιού δεν είναι τωρινό. Οι ελπίδες ότι με την εγκατάσταση και λειτουργία της καινούργιας μηχανής θα ξεπερνιόνταν τα όποια προβλήματα αποδείχθηκαν φρούδες και ειδικά οι επαγγελματίες αναζητούν τρόπους αποκατάστασης των ζημιών και αποζημίωσης τους από την εταιρεία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ