8.3.2017 17:18

Μ. Φαφαλιός: «Αβέβαιη και φέτος η διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου»

ΘΙΓΟΜΕΝΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ 3 ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΣ

Ολοένα και ενισχύονται τα σενάρια που θέλουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την ακύρωση του Ρουκετοπόλεμου. Με τον πλέον επίσημο τρόπο, ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Ματθαίος Φαφαλιός σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι έπειτα από κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους θιγόμενος ενορίτες η διεξαγωγή του εθίμου «είναι και για φέτος αβέβαιη».

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος, οι Εκκλησίες και οι περισσότεροι εκ των θιγόμενων έδειξαν εμπιστοσύνη και στη Δημοτική Αρχή και στο Σύλλογο Διατήρησης Βρονταδουσιακών Εθίμων και δέχτηκαν να διεξαχθεί το έθιμο αν και εφόσον οχυρωθούν ισχυρά οι περιουσίες τους και μειωθεί  κατά πολύ ο αριθμός των ρουκετών.

Παραμένουν οι ενστάσεις

Παρά τις προσπάθειες ο κ. Φαφαλιός αναφέρει ότι κάποιοι από τους θιγόμενους, που αν και είναι λίγοι, παραμένουν αμετακίνητοι στις αρχικές τους θέσεις και έχουν και το νόμο με το μέρος τους.

«Αν και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν παλιοί ρουκετατζήδες και αγαπούσαν όπως λένε το έθιμο έχουν πλέον αγανακτήσει  από λάθη προηγούμενων  χρόνων  τα οποία έχουν φέρει αυτή τη δυσμενή κατάσταση. Ισχυρίζονται πως οι χιλιάδες ρουκέτες των  προηγούμενων ετών  είχαν σαν αποτέλεσμα όχι μόνο τις υλικές ζημιές για τις οποίες δεν αποζημιώθηκαν ποτέ αλλά κάθε φορά δημιουργούνταν και άλλης φύσεως προβλήματα όπως για παράδειγμα η αποπνικτική  ατμόσφαιρα που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν μέσα στα σπίτια τους αλλά ούτε και να γιορτάσουν Πάσχα την επομένη αφού ο όγκος των ρουκετόξυλων  στις αυλές τους δεν το επέτρεπε. Μέσα σε όλα αυτά ήταν και η εριστική συμπεριφορά προς το πρόσωπο τους από ρουκετατζήδες αλλά και από Αιρετούς που προσπάθησαν να μετατρέψουν το έθιμο σε φιέστα προκειμένου να ικανοποιήσουν οικονομικές σκοπιμότητες. Αυτή η μερίδα των θιγόμενων Βρονταδούσων δεν δέχεται να καλύψει τα σπίτια της έστω και αν μιλάμε για τρία στρώματα σύρματος αρίστης ποιότητας.Παλιά λένε δεν καλύπτανε με τίποτα τα σπίτια τους και στηρίζανε και οι ίδιοι το έθιμο», περιγράφει ο κ. Φαφαλιός

Να πάει αλλού ο ρουκετοπόλεμος

Κλείνοντας την ανοιχτή ενημέρωσή του ο αντιδήμαρχος σημειώνει ότι οι θιγόμενοι σήμερα στέλνουν νέο εξώδικο και προτείνουν να μεταφερθεί ο ρουκετοπόλεμος σε άλλη περιοχή του Βροντάδου.

«Όλοι μας ,Βρονταδούσοι , ρουκετατζήδες, θιγόμενοι και αιρετοί βρισκόμαστε μπροστά σε μια δύσκολη και αδιέξοδη κατάσταση και εγώ προσωπικά επιθυμώ από φέτος  κιόλας να χαραχτεί μια πορεία χωρίς εγωισμούς και πείσματα από κανέναν ώστε να διεξάγεται  με κάποιο τρόπο ο Ρουκετοπόλεμος», καταλήγει ο κ. Φαφαλιός. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ