3.7.2012 13:05

«Λύση για μας είναι η Τουρκία»

-ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΩΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ ΤΗΣ OLYMPIC AIR ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 
Καμπανάκι για την αεροπορική διασύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα της Χίου, με την ηπειρωτική Ελλάδα, κρούει ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού Κ. Γανιάρης, αφού με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, τονίζει ότι η μεταφορική εξάρτηση των νησιών από την Τουρκία αποτελεί πλέον υπαρκτό γεγονός.
Όπως σημειώνει μέσα στην επιστολή του ο ίδιος, η διαδρομή Χίου – Αθήνας με απευθείας πτήση της Ολυμπιακής μετ’ επιστροφής κοστίζει συνολικά 265,64 ευρώ την ίδια ώρα που αν κάποιος Χιώτης επιλέξει να μετακινηθεί στην Πρωτεύουσα της Ελλάδας μέσω Σμύρνης θα πληρώσει συνολικά μαζί με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και το λεωφορείο το ποσό των 226,00 ευρώ με την ίδια ώρα ταξιδιού.
 
Στην επιστολή του στον κ. Χατζηδάκη ο Κ. Γανιάρης υπογραμμίζει αναλυτικά:
 
«Όπως γνωρίζετε προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη των νησιών, είναι η απρόσκοπτη επικοινωνία-διασύνδεσή τους με τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Τούτο, ειδικά στον τομέα των αεροπορικών συγκοινωνιών σημαίνει όχι μόνο δρομολόγια που να εξυπηρετούν επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους, αλλά και οικονομικό κόστος το οποίο να μπορει να αντιμετωπίσει η πλειονότητα των συμπολιτών μας.
Δυστυχώς ο αεροπορικός ναύλος για την πτήση Χίος – Αθήνα, όπως διαμορφώνεται στα δρομολόγια των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» διαμορφώνεται σε ύψος απαγορευτικό για τον συμπολίτη μας που έχει ανάγκη να ταξιδέψει, ή τον  επισκέπτη που έχει επιλέξει το νησί μας για διακοπές.
Από μια πρόχειρη έρευνα στο Διαδίκτυο προέκυψε ότι η μετάβαση στην Αθήνα αεροπορικώς μέσω Σμύρνης  είναι κατά πολύ χαμηλότερη σε κόστος από την απευθείας μετάβαση Χίο – Αθήνα. Συγκεκριμένα για τις 6/7/2012 η μετάβαση στην Αθήνα μέσω Σμύρνης με επιστροφή κοστίζει συνολικά 226,00 € (ακτοπλοϊκά Χίου – Τσεσμέ, μετάβαση στο Αεροδρόμιο Σμύρνης, αεροπορικά εισιτήρια Σμύρνη – Αθήνα, με επιστροφή), ενώ η απευθείας πτήση Χίο – Αθήνα – Χίο με «Ολυμπιακές Αερογραμμές» κοστίζει 265,64 €.
Είναι προφανές ότι κάθε προσπάθεια υγιούς τουριστικής ανάπτυξης, επένδυσης σε υποδομές, προσέλκυσης εσωτερικού τουρισμού, υπονομεύεται εκ των προτέρων από μια κοντόφθαλμη πολιτική τιμών που οδηγεί σε υπέρογκους ναύλους.
Θεωρώντας δεδομένο ότι η ελεύθερη αγορά δεν μπορεί να είναι ασύδοτη παρακαλούμε για την ρυθμιστική παρέμβαση από πλευράς της Πολιτείας λαμβάνοντας υπόψη και τη νησιωτική ιδιαιτερότητα  η οποία κατοχυρώνεται από το Ελληνικό Σύνταγμα και τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες.
Από την πλευρά μας, εκφράζοντας πλέον και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για το θέμα, έχουμε την πρόθεση να προχωρήσουμε σε κάθε ενδεδειγμένη νόμιμη ενέργεια».
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ