15.1.2015 11:22

Λουκέτο μεν, προσωρινό δε

ΣΕ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΕΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ

«Λουκέτο», έστω και προσωρινά, έβαλε το Δημοτικό Ιατρείο που στεγάζεται στο υπόγειο του δημαρχείου με τους δεκάδες ωφελούμενους να δηλώνουν αιφνιδιασμένοι αλλά κυρίως απληροφόρητοι για την ξαφνική, όπως χαρακτηρίζουν, απόφαση της δημοτικής αρχής.

Η αιτία

Η έλλειψη προσωπικού και η λήξη της σύμβασης του ενός από τους δύο εργαζομένους οδήγησαν τη δημοτική αρχή να θέσει τέλος στο παρόν μοντέλο του Δημοτικού Ιατρείου και να το λειτουργήσει σε νέα βάση στο άμεσο μέλλον.

Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο είναι και οι διερευνητικές επαφές του Δήμου, που αναζητά κτίριο προκειμένου να στεγάσει το Δημοτικό Ιατρείο σε νέο χώρο. 

Την είδηση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον «π» και ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος για το Ιατρείο, Γ. Γεωργιάδης, καθιστώντας σαφές ότι η δημοτική αρχή επουδενί δεν μελετά την κατάργηση της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής, την οποία θεωρεί πιο αναγκαία από ποτέ.

«Ιατρείο, χωρίς ιατρό»

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατούσε μέχρι σήμερα στο Δημοτικό Ιατρείο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ουσιαστικά η λειτουργία του δεν δικαιολογούσε τον τίτλο του.

«Το λέμε Δημοτικό Ιατρείο αλλά ουσιαστικά λειτουργούσε χωρίς ιατρό. Το τελευταίο διάστημα είχαμε πρόβλημα έλλειψης προσωπικού με δεδομένο ότι η σύμβαση του νοσηλευτή που είχε προσληφθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή είχε λήξει ενώ η εργαζόμενη που είχε αποσπαστεί από τη ΔΗΚΕΧ κρίθηκε αναγκαίο να επιστρέψει στην οργανική της θέση στην Αμανή. Αυτοί ήταν οι λόγοι που πήραμε την απόφαση να κλείσουμε προσωρινά το ιατρείο», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Χωρίς πάντως ο ίδιος να θέσει σαφές χρονοδιάγραμμα τόνισε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος θα μπει στη διαδικασία ανασύστασης του Ιατρείου ώστε να λειτουργήσει σε σωστότερη βάση και νέο χώρο. 

«Είναι προφανές ότι το Δημοτικό Ιατρείο αποτελεί αναγκαιότητα στις μέρες μας. Αυτό που επιχειρούμε να κάνουμε είναι σαφέστατα προς όφελος των δεκάδων ατόμων που καθημερινά εξυπηρετούνται μέσα από τη συγκεκριμένη δομή», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ