1.4.2016 22:36

Λογαριάζουν…χωρίς τους ξενοδόχους!

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Έκπληκτοι, ανενημέρωτοι και αρνητικοί  δηλώνουν οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων της Χίου απαντώντας στο σχεδιασμό να δεχθούν να νοικιάσουν δωμάτια  σε πιστοποιημένους  πρόσφυγες στα πλαίσια του προγράμματος, με παροχή κουπονιών , που εφαρμόζουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Προς το παρόν δεν τους έχει ενημερώσει κανείς, δεν τους έχουν προτείνει τίποτα, δεν έχουν κληθεί σε διάλογο και δηλώνουν αυτονόητα και κατηγορηματικά  ότι απορρίπτουν κάθε τέτοια σκέψη.

«Δεν συμβαδίζουν τουρισμός και προσφυγική συγκατοίκηση», μας διαβεβαιώνουν από τον ΌΜΙΛΟ ΦΕΓΓΟΥΔΑΚΗ ο διευθυντής του ξενοδοχείου GOLDEN SAND  Πέτρος Φεγγουδάκης, από τον Όμιλο ΧΑΝΔΡΗ ο Διευθυντής του ξενοδοχείου Γιάννης Νέος, ο ιδιοκτήτης  του Ξενοδοχείου ΔΙΑΝΑ  Γιώργος Σωτήρου και ο πρόεδρος του σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων Δημήτρης Κιτρυλλάκης.

Χαριστική βολή

Στον αντίποδα, υποστηρίζουν ότι μια τέτοια πράξη θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τη φοβερά συρρικνωμένη φέτος τουριστική κίνηση. Κάποια ξενοδοχεία έχουν μια εξασφαλισμένη πληρότητα δωματίων όχι μόνο από τουρίστες, αλλά και από πολλά στελέχη διεθνών αποστολών που μένουν εδώ για το ίδιο θέμα. Όλοι χαρακτηρίζουν την κυβερνητική επιλογή (ή αποδοχή πρότασης) άστοχη και λανθασμένη.

«Λογαριάζουν χωρίς τους ξενοδόχους, για να μας κλείσουν γκρουπ οι  touroperatorθέτουν ως όρο να μην  υπάρχουν στην περιοχή πρόσφυγες», τονίζει ο διευθυντής του GOLDEN SAND. «Ίσως να δεχθούν κάποιες μονάδες που είναι κλειστές και δεν έχουν τίποτα να χάσουν», συμπληρώνει.

«Είναι αδύνατον, έχουμε αρκετά καλή πληρότητα, αλλά και τα ποσά που δίνουν δεν συμφέρουν σε ξενοδοχεία Α` κατηγορίας», συμπληρώνει ο διευθυντής του ΧΑΝΔΡΗΣ. Στην ίδια γραμμή κινείται και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ΔΙΑΝΑ.

Όχι κι από τα ενοικιαζόμενα

Την ίδια ακριβώς θέση εκφράζουν και οι ιδιοκτήτες Ενοικιαζομένων Δωματίων, παρά το ότι αναμενόταν ότι θα αντιμετώπιζαν το θέμα ως ευκαιρία  εσόδων.

« Η Ομοσπονδία μας έχει ενημερώσει εγγράφως την υπουργό  Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά ότι απορρίπτει την πρόταση γιατί θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στον τουρισμό μας. Θα ακολουθήσουμε την ίδια γραμμή, οι περιοχές που θα τους δεχθούν θα ερημώσουν τουριστικά», συμπληρώνει  ο πρόεδρος του συλλόγου.

Ταυτόχρονα  τονίζει ότι  οι επιχειρήσεις της Χίου δεν πληρούν κυρίως  τις προϋποθέσεις  ενοικίασης, που επιβάλλουν να φιλοξενούνται  στα ακίνητα  από 4 έως και 6 άτομα και να είναι άνω των 60 τ.μ. το καθένα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ