27.1.2016 13:19

Λίγο πριν την ολοκλήρωση η ΒΙ.ΑΛ. [ΦΩΤΟ]

ΕΥΡΥΤΑΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΣΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Κινητήριο μοχλό φαίνεται ότι αποτελούν οι πιέσεις της Ε.Ε. ώστε μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα hotspots στα νησιά που αποτελούν τις κύριες πύλες εισόδου.

Μία εβδομάδα μετά την ανακήρυξη αναδόχου από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τα συνεργία στη ΒΙ.ΑΛ. εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς με τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα.

Η εικόνα τόσο στον προαύλιο χώρο του πρώην εργοστασίου όσο κι εντός έχει αλλάξει ριζικά, μιας κι έχει μετατραπεί σε ανοιχτό εργοτάξιο με δεκάδες εργάτες μέσα κι έξω από αυτό.

Η τοποθέτηση των 95 κοντέινερ ολοκληρώθηκε τα προηγούμενα 24ωρα και πλέον όλες οι προσπάθειες είναι προς την κατεύθυνση της σύνδεσης του κτιρίου με τη ΔΕΗ αλλά κυρίως με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΝΧ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εργολάβου Κ. Γεωργούλη το κτίριο θα είναι έτοιμο το αργότερο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου οπότε και θα παραδοθεί προς χρήση.

Οι εργασίες

Από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ συνεργεία του αναδόχου εργάζονται περιμετρικά του κτιρίου ώστε οι 95 οικίσκοι να συνδεθούν με τα δίκτυα της ΔΕΥΑΝΧ.

Συνεργεία οικοδόμων προχωρούν σε επισκευαστικές εργασίες στα τοιχώματα του πρώην εργοστασίου.

Εντός του κτιρίου οι εργάτες προχωρούν στο διαχωρισμό του χώρου ώστε να απομονωθεί πλήρως το σημείο της ανακύκλωσης του Δήμου από το σημείο της καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.

Επόμενο μεγάλο στοίχημα αποτελεί η επισκευή της οροφής του πρώην εργοστασίου και η τοποθέτηση τζαμιών.

Επισκευαστικές εργασίες πραγματοποιούνται και σε αρκετούς οικίσκους που έχουν υποστεί ζημιές ή φθορές κατά τη μεταφορά τους.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στη δυτική πλευρά της ΒΙ.ΑΛ. εκεί όπου τα συνεργεία του στρατού έδωσαν μάχη για τη διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου που θα αποτελέσει και το σημείο προσωρινής φιλοξενίας.

Αγωνία για την ομαλή μετάβαση

Το γεγονός ότι πλέον ο χώρος παραδόθηκε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που θα αποτελεί και τον διαχειριστή του, δημιουργεί ήδη αρκετή ανησυχία στον Δήμο Χίου, κυρίως για το αν διατηρηθεί η καλή λειτουργία του συστήματος έτσι όπως γίνονταν στα Ταμπάκικα και στη Σούδα.

«Αυτό που θα θέλαμε είναι να υπάρξει ένας τοπικός υπεύθυνος από το Υπουργείο, ο οποίος θα είναι σε επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς, ώστε αφενός να ρυθμίζονται θέματα λειτουργίας του hotspot, αφετέρου να μπορεί να απαντήσει σε όλα μας τα ερωτήματα», σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Μπελέγρης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ