Την ενεργοποίηση των δημοτικών κατασκηνώσεων στην περιοχή Σκλαβιών στα Καμπόχωρα ζητά, με δημόσια παρέμβασή του, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Υπαλλήλων ΟΤΑ Νομού Χίου, καταγγέλλοντας την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής, αλλά και την απώλεια ενός πολύτιμου κοινωνικού θεσμού που λειτουργούσε με επιτυχία.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, οι εν λόγω κατασκηνώσεις, που παραμένουν ανενεργές εδώ και αρκετά χρόνια, επαναλειτούργησαν με επιτυχία το 2018 και 2019, καλύπτοντας μια σημαντική κοινωνική ανάγκη για τα παιδιά οικογενειών με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. «Προσέφεραν στα παιδιά του νησιού μας δύο εβδομάδες χαράς, διασκέδασης, ηρεμίας και εκπαίδευσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο, το οποίο συνοδεύεται από σαφείς αιχμές προς τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
Ο Σύλλογος αποδίδει τη θετική έκβαση της τότε λειτουργίας των κατασκηνώσεων σε «μεθοδικές και, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, επιτυχημένες συντονισμένες ενέργειες της τότε Δημοτικής Αρχής και των αρμόδιων υπαλλήλων», υπονοώντας σαφώς την αδιαφορία που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η σημερινή διοίκηση του Δήμου.
Στο ερώτημα «Γιατί άραγε δεν ελήφθησαν εγκαίρως οι απαιτούμενες αποφάσεις ώστε οι κατασκηνώσεις να συνεχίσουν τη λειτουργία τους;», το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου επισημαίνει ότι ακόμη και μετά το πέρας των περιορισμών της πανδημίας covid-19, καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στο στοιχείο της χρηματοδότησης, αφού υπήρχε οικονομική στήριξη από το Υπουργείο Εργασίας, στο οποίο και ανήκει η ιδιοκτησία του χώρου. Ως εκ τούτου, τίθεται εκ νέου το ερώτημα για τη σκοπιμότητα αυτής της στασιμότητας.
«Τα μέλη του Συλλόγου μας είναι έτοιμα να προσφέρουν την τεχνογνωσία τους, αν υπάρξει σοβαρή προσπάθεια από τον Δήμο για την αξιοποίηση του χώρου», αναφέρεται κλείνοντας, σε μια έμμεση αλλά ξεκάθαρη πρόσκληση προς τη Δημοτική Αρχή να κινητοποιηθεί.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.