22.6.2016 17:39

Λεφτά στον βρόντο

ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΞΕΡΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ

Με τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης παίζει η Δημοτική Αρχή που μετά την έλλειψη ενδιαφέροντος από ιδιώτες για την αξιοποίηση του Βοτανικού Κήπου προχώρησε σε διαγωνισμό με αντικείμενο τη συντήρηση των… ξερών φυτών που βρίσκονται μέσα σε αυτόν.

Και φέτος για μία ακόμη φορά, η δημοτική αρχή αντί της εξεύρεσης μόνιμης λύσης, επιλέγει να λύσει προσωρινά το πρόβλημα μέσα από μία εργολαβία 3.700 ευρώ με διάρκεια μόλις 18 εβδομάδες, παρατείνοντας μία κατάσταση που εδώ και χρόνια επιζητά μία διαφορετική πολιτική για το μέλλον του Βοτανικού Κήπου. 

Ο διαγωνισμός

Θέλοντας να αποφύγει την εικόνα εγκατάλειψης των εγκαταστάσεων, το Τμήμα Πρασίνου αποφάσισε να πραγματοποιήσει διαγωνισμό για τη συντήρηση του Κήπου στα Νένητα. Η αρχική δαπάνη που προβλέπονταν είχε υπολογιστεί στα 5.206 ευρώ. Στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης κατατέθηκαν δύο προσφορές. Πιο συμφέρουσα για τον Δήμο αναδείχθηκε αυτή της Ευτυχίας Φρατζέσκου με 3.751 ευρώ.

Οι εργασίες

Οι μελέτη προβλέπει την άρδευση των φυτών, το βοτάνισμα του χώρου χειρονακτικά αλλά και με μηχανήματα, καθώς και τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου και των αφύτευτων εκτάσεων.

Η διάρκεια της σύμβασης έχει υπολογιστεί στους 4,5 μήνες προκειμένου τα εναπομείναντα φυτά θα λάβουν σχετικής περιποίησης, την ώρα που τα περισσότερα από αυτά έχουν ξεραθεί ή δεν υφίστανται.

Γεγονός πάντως αποτελεί ότι η έλλειψη πρόθεσης της δημοτικής αρχής να αξιοποιήσει τον Βοτανικό Κήπο των Νενήτων με ίδια μέσα, όπως αρχικά είχε ειπωθεί, οδηγεί μία υποδομή που κόστισε χιλιάδες ευρώ στην οριστική εγκατάλειψη.

Θα το αντιληφθούν τουλάχιστον νωρίς ή θα συνεχίσουν την προσφιλή τακτική της απαξίωσης υποδομών ώστε το οριστικό λουκέτο να εμφανιστεί ως απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ