2.4.2016 9:40

Κοιμήθηκαν στο λιμάνι

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στην περιφραγμένη ζώνη του λιμένα Χίου, έκει όπου δένουν τα πλοία της γραμμής, με την ελπίδα ότι ένα από αυτά θα τους μεταφέρει στον Πειραιά, διανυκτέρευσαν παρά το τσουχτερό κρύο εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που το μεσημέρι της Παρασκευής δραπέτευσαν από το hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός, αντιδρώντας στα σενάρια επαναπροώθησής τους στην Τουρκία από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου.

Υπό τον φόβο επεισοδίων, έγινε γνωστό ότι όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα εκτελούνται από τη δυτική πύλη της Χίου, δηλαδή από το Λιμάνι των Μεστών.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει παρθεί καμία μέριμνα για τους εκατοντάδες πρόσφυγες που διαμένουν στο λιμάνι και που εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν ακόμη περισσότεροι, με δεδομένο ότι οι αποδράσεις από τη ΒΙ.ΑΛ. συνεχίζονται, έστω και σε λιγότερο αριθμό σε σχέση με χθες.

Να σημειωθεί ότι οι 800 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες αρνούνται να μεταφερθούν στη Σούδα, η οποία έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να τους υποδεχτεί. 

(Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Θόδωρο Χαβιάρα)

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ