1.11.2012 10:27

«Κόβει τα φτερά» Μουσουρούλη το «όχι» Δαμανάκη για τις άγονες γραμμές

Λύσεις για να συνεχισθούν τα δρομολόγια σε 14 άγονες γραμμές του Αιγαίου μετά τις 31 Οκτωβρίου που λήγουν οι σχετικές συμβάσεις, ψάχνουν στο υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ την ίδια ώρα η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαρία Δαμανάκη «κόβει τα φτερά» του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη.
Η κ. Δαμανάκη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επίτροπο Αντόνιο Ταγιάνι, με τρεις προτάσεις, ακύρωσε ουσιαστικά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο υπουργός σε συνεργασία με την Task Force να βρει χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά Ταμεία, ώστε να καλύψει ένα μέρος του εργασιακού και ένα μέρος του κόστους καυσίμων στην ακτοπλοΐα.
 
Να ενημερωθούν
Χαρακτηριστικά η κ. Δαμανάκη σημείωσε ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ενημερωθούν, ότι σύμφωνα με τη συνθήκη της Λισαβόνας, η Ευρωπαϊκή Ένωση δε δύναται να επιδοτήσει το κόστος λειτουργίας ενός πλοίου (εργατικό κόστος και κόστος καυσίμων).
Αντίθετα όμως η Ε.Ε. μπορεί να συμμετέχει σε χρηματοδότηση έργων υποδομής, όπως λιμάνια, συνέχισε η κα. Δαμανάκη, αλλά και σε αγορές πλοίων, αν πρόκειται για την εξυπηρέτηση των λεγόμενων άγονων γραμμών. Περαιτέρω θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει και καινοτόμες τεχνολογίες, όπως συστήματα που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα.
Κάλεσε μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτό να καταθέσει και προτάσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να εξεταστούν άμεσα από τους αρμόδιους Επιτρόπους.
(πηγή: Ναυτεμπορική) 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ