12.2.2013 11:49

Κλείνουν τρύπες και προχωρούν

ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΩΝ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Λύση στο θέμα των απλήρωτων έργων των οποίων τα χρηματικά υπόλοιπα μεταφέρθηκαν από το 2012 ,έδωσε στη χθεσινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου που εστίασε στο κομμάτι της αποπληρωμής ώστε να εισρεύσει στην τοπική οικονομία ρευστό.

Έτσι, μία σειρά από έργα που ξεπερνούν τα 20 στον αριθμό και παρέμεναν ανεξόφλητα από το 2010 μέχρι και σήμερα πλέον πληρώνονται, αφού τα μέλη της επιτροπής ψήφισαν θετικά σε μία σειρά εισηγήσεων της Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Αναζητούν χώρο

Στην συνεδρίαση σημαντικό θέμα θεωρήθηκε και η εξεύρεση στεγασμένου χώρου στον οποίο ο Δήμος θα δεματοποιεί και θα συσκευάζει τα ανακυκλώσιμα υλικά ώστε μετά από αυτή τη διαδικασία να είναι έτοιμα για προώθηση και επανεκμετάλλευση.

Οι εξελίξεις σχετικά με την εξεύρεση σχετικού χώρου φαίνεται ότι πρόλαβαν την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προέβλεπε αναζήτηση χώρου από τον Δήμο με τη σχετική καταβολή ενοικίου αφού οι αρμόδιοι για το θέμα εντόπισαν κοντά στους Βαβύλους τις εγκαταστάσεις την πρώην Βιομηχανίας Αλουμινίου που θεωρούνται κατάλληλες για τη συγκεκριμένη χρήση.

Όπως εξήγησε ο Π. Λαμπρινούδης «ήδη τα στελέχη της ανακύκλωσης έχουν έρθει σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων στην Αθήνα και δέχεται την αξιοποίηση του χώρου με τη διαδικασία του χρησιδανείου» και συμπλήρωσε:

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να καταβάλουμε ενοίκιο ή αντίτιμο για τη χρήση των εγκαταστάσεων. Ο ιδιοκτήτης μας είπε ότι στις εγκαταστάσεις μένουν άστεγοι ή λαθρομετανάστες οπότε προτιμάει να το χρησιμοποιήσουμε εμείς. Αν τελικά ισχύσει αυτό το ενδεχόμενο τότε θα πρέπει να πάρουμε πίσω την απόφαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου και να προχωρήσουμε στη σύναψη συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων».

Θετικά είδαν τη συγκεκριμένη εξέλιξη τόσο ο Γ. Χαλλιορής όσο και ο Μ. Σκούφαλος υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αρμόδιο όργανο για να ακυρώσει ειλημμένη απόφαση από το Δ.Σ. είναι το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι και η οικονομική επιτροπή.

Επικαιροποιούν τη μελέτη Τουριστικής Προβολής

Στις 145.000 ευρώ κατέληξε τελικά η επικαιροποιημένη μελέτη τουριστικής προβολής των τριών νησιών της Π.Ε. Χίου έτσι όπως σχεδιαστεί στο προηγούμενο διάστημα από το Δήμο Χίου.

Ανάμεσα στις 4 εταιρίες που υπέβαλλαν αίτηση στο διαγωνισμό τελικά επιλέχθηκε η εταιρία Next που θα αναλάβει το project της έκδοσης φυλλαδίων και εντύπων που θα διαφημίζουν τα τρία νησιά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ