1.8.2016 13:08

Κλείνει η προκυμαία λίγο πριν το τέλος του Καλοκαιριού

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ

Η έντονη πίεση των καταστηματαρχών, των πεζών και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π» χρειάστηκαν ώστε Λιμεναρχείο και Λιμενική Επιτροπή να το πάρουν επιτέλους απόφαση και έστω και αργά να κλείσουν και φέτος το ένα ρεύμα κυκλοφορίας αποδίδοντάς το στους πεζούς.

Προφασιζόμενος τον φόρτο εργασίας του Ιουλίου ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Μ. Μπελέγρης σημείωσε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αν και αργά θα εφαρμοστούν από αύριο Τρίτη κατά τον ίδιο τρόπου που εφαρμόστηκαν και τα προηγούμενα χρόνια.

Έτσι τις καθημερινές το ρεύμα κυκλοφορίας από την πόλη με κατεύθυνση το ξενοδοχείο «Χανδρής» θα κλείνει από τις 20:00 έως τις 02:00 τα ξημερώματα ενώ τις ημέρες που τα καταστήματα είναι ανοιχτά το απόγευμα, το μέτρο θα εφαρμόζεται από τις 21:00 έως τις 02:00.

«Είναι ένα μέτρο που έχει αποδειχτεί ότι διευκολύνει από άποψη μείωσης της ηχορύπανσης και των ρύπων αλλά είναι και κάτι που το ζητάει ο ίδιος ο κόσμος ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερα και με ασφάλεια στο παραλιακό μέτωπο», ανέφερε ο κ. Μπελέγρης.

Όπως πάντως προσέθεσε ο  ίδιος μέσα στο Master Plan, του οποίου το τελικό προσχέδιο θα κατατεθεί προς μελέτη τον Σεπτέμβριο προβλέπονται επιπλέον κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην προκυμαία οι οποίες πιθανά θα προβλέπουν ακόμα και αντιδρομήσεις οδών με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ