22.2.2021 19:35

Κλείνει αυτοβούλως το Lidl Χίου μετά τα 5 κρούσματα

Έρχεται συνεργείο από την Αθήνα για πλήρη απολύμανση όλων των εγκαταστάσεων

Στο προληπτικό κλείσιμο του καταστήματος Lidl Χίου προχώρησε η εταιρία, τηρώντας υπεύθυνη στάση απέναντι στο καταναλωτικό της κοινό, μετά τον εντοπισμό πέντε συνολικά κρουσμάτων στο προσωπικό του Super Market.

Παράλληλα με πτήση από την Αθήνα φθάνει συνεργείο της εταιρίας για την απολύμανση όλων των εγκαταστάσεων ενώ όλο το προσωπικό θα υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων.

Να σημειωθεί ότι οι 5 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί, έπειτα από τεστ που υποβλήθηκαν σε ιδιώτες ιατρούς της Χίου.

Παρέμβαση από το Εργατικό Κέντρο Χίου

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, πρόκειται για το δεύτερο σούπερ μάρκετ που εντοπίστηκαν κρούσματα στο προσωπικό, το εργατικό κέντρο Χίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:

 «Μετά την διάγνωση του ιού COVID-19 σε εργαζόμενους που απασχολούνται σε μεγάλη αλυσίδα super marker ως Εργατικό Κέντρο θα θέλαμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την ανησυχία μας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις του νησιού μας.

Ζητάμε να εφαρμοστούν άμεσα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για την περίσταση αυτή. Να γίνουν μαζικά τεστ στους εργαζομένους της επιχείρησης και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, γενική απολύμανση και ιχνηλάτηση για τυχόν κρούσματα που μπορεί να υπάρξουν στην τοπική κοινωνία.

Οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί να δράσουν άμεσα ώστε να περιορισθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους εργαζομένους ότι δεν κινδυνεύουν να χάσουν το μισθό τους ή μέρος αυτού διότι σε περιπτώσεις καραντίνας απασχολούμενου η κείμενη νομοθεσία προβλέπει 14ημέρη άδεια που καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και τον εργοδότη».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ