18.2.2014 10:35

Κίνηση καλής θέλησης ή τακτικής;

ΣΕ ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΣΕΠ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Ένα βήμα πίσω κάνει ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης που μετά τα όσα τραγελαφικά εκτυλίχθησαν γύρω από τις περιβόητες συμβάσεις με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις αποφάσισε σε πρώτη φάση να βάλει οριστικά στο συρτάρι μία από αυτές και συγκεκριμένα τη σύμβαση που αποσύρθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πρόθεσή του επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή, με τη φράση «το ζήτημα με τις συμβάσεις έχει λήξει».

Ο ίδιος σε συζήτηση του θέματος που αφορούσε στην έκτακτη επιχορήγηση του Νομικού Προσώπου για τον Γύρο των Πόλεων που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου στη Χίο σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου, ζήτησε την αποδέσμευση του ποσού που είχε προϋπολογιστεί για την υπογραφή σύμβασης με την ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΚΜΗ» ώστε μέρος των χρημάτων (10.000 ευρώ) να διατεθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό.

«Είναι δεδομένο ότι αυτές οι συμβάσεις δεν πρόκειται να προχωρήσουν. Έτσι αυτά τα χρήματα που είχαμε δεσμεύσει με μία αναμόρφωση προϋπολογισμού θα τα διαθέσουμε γι’ άλλους σκοπούς. Από αυτές τις 70.000 ευρώ της μία σύμβασης οι 40.000 ευρώ είναι από τη ΣΑΤΑ και άρα επιστρέφουν σε αυτή και οι άλλες 30.000 ευρώ ανήκουν στο αποθεματικό του Δήμου», εξήγησε ο Π. Λαμπρινούδης, σημειώνοντας ότι το ίδιο θα γίνει και με τα ποσά που είχαν δεσμευτεί για τις υπόλοιπες αντίστοιχου είδους συμβάσεις.

Προβληματισμός και για τον Ρουκετοπόλεμο

Στο επίκεντρο της χθεσινής Οικονομικής Επιτροπής βρέθηκε και η χρηματοδότηση του εθίμου του Ρουκετοπόλεμου με τον Μ. Σκούφαλο να εγείρει σημαντικά ερωτηματικά για το γεγονός ότι αποδεσμεύονται πιστώσεις από σημαντικά έργα όπως οι χορτοκοπές και δίνονται στη διοργάνωση του εθίμου.

«Φυσικά και ο Βροντάδος απαιτεί την μεγαλύτερη και πιο έγκαιρη χρηματοδότηση του εθίμου. Όμως για να είμαστε σοβαροί. Είναι σωστό να παίρνουμε τα κονδύλια από χορτοκοπές και καθαρισμούς χειμάρρων ενόψει αντιπυρικής περιόδου και να τα δίνουμε στο έθιμο; Να δώσουμε χρήματα από το περίφημο αποθεματικό του Δήμου που διατυμπάνιζε ο κ. Δήμαρχος», είπε ο κ. Σκούφαλος για να λάβει την απάντηση του Π. Λαμπρινούδη ότι το έθιμο θα διεξαχθεί όπως πρέπει και φέτος.

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι κάθε χρόνο δίνουμε μάχη. Η μάχη δεν είναι μόνο πριν από το έθιμο αλλά και μετά. Εκεί όπου όλοι απουσιάζετε. Κάθε χρόνο οι ζημιές είναι μεγάλες αλλά ποτέ δεν αφήσαμε κανένα δημότη ακάλυπτο. Το ίδιο θα γίνει και αυτή τη φορά» επεσήμανε ο Π. Λαμπρινούδης κλείνοντας το θέμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ