23.3.2021 17:07

«Χρέος μας να παραδώσουμε την πατρίδα μας αλώβητη στη νέα γενιά»

Το μήνυμα του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη για την 25η Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου αποτελεί μέρα σπουδαίας ιστορικής μνήμης για εμάς τους Έλληνες καθώς σηματοδοτεί τον αγώνα μας για την Ελευθερία. Ειδικότερα, φέτος που συμπληρώνονται τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, οφείλουμε να τιμήσουμε τους ήρωες της πατρίδας μας που πολέμησαν με θάρρος και αυταπάρνηση για την ελευθερία, να παραδειγματιστούμε από τον γεμάτο αυταπάρνηση αγώνα τους αλλά και να ατενίσουμε με αισιοδοξία ένα καλύτερο και δημιουργικό μέλλον για τον τόπο και τους Ανθρώπους μας. 

Η σημερινή μέρα, όμως, έχει διπλή σημασία καθώς εορτάζει και η Ορθοδοξία μας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού είναι πάντα διαχρονικό και πιο επίκαιρο από ποτέ. Η Θεοτόκος ως Υπέρμαχος Στρατηγός του Έθνους μας ενέπνευσε και στήριξε τις ψυχές των Ελλήνων και συνεχίζει να βρίσκεται κοντά μας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Είναι χρέος μας, λοιπόν, ως ακρίτες των νησιών, σε μία κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας ζητήματα, να σταθούμε άοκνοι φρουροί και προστάτες του ελληνισμού και εμπνεόμενοι από την ένδοξη ιστορία μας, να κληροδοτήσουμε στη νέα γένια -με όποια θυσία και αν χρειαστεί- την πατρίδα μας αλώβητη.

«Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο»

Διονύσιος Σολωμός

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ