15.10.2015 11:06

Καυγάς με φόντο το «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ «ΕΠΙΒΟΛΗ» ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ

Το κατάφεραν και αυτό. Απουσία «σοβαρών» θεμάτων, σύμβουλοι συμπολίτευσης κι αντιπολίτευσης μετέτρεψαν το θέμα της παρουσίας εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι» στον Δημοτικό Κήπο σε μείζον πολιτικό ζήτημα.

Την ατμόσφαιρα δυναμίτισε η αναφορά της μείζονος αντιπολίτευσης ότι εργαζόμενοι ωθούνται χωρίς την συγκατάθεσή τους να προσφέρουν εν ώρα εργασίας τους, τις υπηρεσίες τους στους μετανάστες, παρότι θα έπρεπε να απασχολούνται σε διαφορετικό ακτικείμενο.

«Μη μας τρελαίνετε. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση το ωράριο να βαφτίζεται εθελοντισμός. Έχουμε καταγγελίες ότι πιέστηκαν κοπέλες για να δηλώσουν συμμετοχή», ανέφερε ο Π. Λαμπρινούδης για να λάβει άμεση απάντηση από τους συμβούλους Γ. Γεωργιάδη και Γ. Κερμπάτσο.

«Δεν έχουμε καμία τέτοια καταγγελία. Αυτές οι προκλήσεις δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες. Οι εργαζόμενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους επειδή το θέλουν οι ίδιοι. Με την ανοχή μας επιτρέπου την ώρα του ωραρίου τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως το μεταναστευτικό», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Γ. Κερμπάτσου ο οποίος διαβεβαίωσε ότι σε κανέναν εργαζόμενο δεν ασκείται πίεση  για να παρέχει τις υπηρεσίες του στον Δημοτική Κήπο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ