3.9.2013 10:33

Κατηγορούμενος και πάλι ο Λαμπρινούδης

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος βρίσκεται ο Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης, έπειτα από καταγγελία του Δασαρχείου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Σύμφωνα με την κλήτευση ο Π. Λαμπρινούδης το περασμένο καλοκαίρι είχε δώσει εντολή σε οδηγό του Δήμου Π. Σιδεράτο, να δημιουργήσει αντιπυρική ζώνη στη βόρεια Χίο και συγκεκριμένα σε Κέραμο και Αφροδίσια χωρίς προηγούμενα να έχει πάρει άδεια από το Δασαρχείο.

Η ενέργεια αυτή του Δήμου, είχε ως αποτέλεσμα την καταγγελία από το Δασαρχείο και την κλήση του δημάρχου Χίου από το δικαστήριο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

«Σε μία περίοδο που το κακό φαινόταν ότι δεν θα αργήσει να γίνει εμείς φροντίσαμε για τα αυτονόητα. Γι’ αυτά δηλαδή που έπρεπε να κάνουν άλλοι και τελικά δεν έκαναν. Και το αποτέλεσμα είναι να μας τραβάνε τώρα στα δικαστήρια», επεσήμανε στον «π» ο Δήμαρχος Χίου.

Στα δικαστήρια και για τους ναυαγοσώστες

Η συγκεκριμένη κλήση πάντως δεν είναι η μοναδική που έφθασε χθες στον Δήμο, καθώς η Δημοτική Αρχή έχει βρεθεί αντιμέτωπη και με τις παραβάσεις που βεβαίωσε το Λιμεναρχείο σχετικά με την ανυπαρξία ναυαγοσωστών στις οργανωμένες παραλίες.

Σύμφωνα με τις κλήσεις του Λιμεναρχείου ο Δήμος έπρεπε να έχει φροντίσει την τοποθέτηση ναυαγοσωστών από τις αρχές Ιουνίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Όμως η ανυπαρξία προσωπικού αλλά και η απαγόρευση προσλήψεων είχαν ως αποτέλεσμα σε 3 τουλάχιστον παραλίες να μην υπάρχουν ναυαγοσώστες.

Και για τις δύο πάντως περιπτώσεις η χθεσινή Οικονομική επιτροπή αποφάσισε να ορίσει δικηγόρο υπεράσπισης που θα εκπροσωπήσει τον Π. Λαμπρινούδη ενώπιον του δικαστηρίου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ