11.2.2015 11:07

Κατέρρευσε τμήμα του λιμενοβραχίονα [ΦΩΤΟ – ΗΧΟΣ]

ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΤΟΝΟ ΚΥΜΑΤΙΣΜΟ

Ούτε ο κεντρικός λιμένας άντεξε τελικά στους θυελλώδεις ανέμους και στον έντονο κυματισμό του τελευταίου 24ωρου με το Λιμενικό Ταμείο να έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί τη διαδικασία αποτίμησης των ζημιών που προκάλεσαν χθες το βράδυ τα έντονα καιρικά φαινόμενα .

Λίγες ώρες νωρίτερα, λόγω του έντονου κυματισμού σημειώθηκε η υποχώρηση  δύο τμημάτων του βόρειου προσήνεμου λιμενοβραχίωνα  σε τρία σημεία.

Το πρώτο βρίσκεται πίσω από το κτήριο του Τελωνείου και τα υπόλοιπα δύο λίγο πριν το πράσινο φάρο.

Ο δρόμος για οχήματα και περαστικούς έχει αποκλειστεί με ευθύνη του Λιμεναρχείου την ώρα που σύμφωνα με τον Μ. Μπελέγρη είναι αδύνατο κανείς να προσεγγίσει τα συγκεκριμένα σημεία ώστε να διαπιστώσει πέρα από το προφανές, την πραγματική έκταση της ζημιάς.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα λιμάνια κι αλιευτικά καταφύγια του νησιού δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα με το Λιμενικό Ταμείο να σχεδιάζει σειρά επισκέψεων στους λιμένες ευθύνης τους. 

Χαρακτηριστικό πάντως της κατάστασης που επικρατούσε χθες το βράδυ είναι το γεγονός ότι υπάρξαν καταγραφές ανέμων που ξεπερνούσαν τα 140 χλμ/ώρα.

 

Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις του προέδρου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρη

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ