8.1.2013 10:22

Κατεβάζουν ρολά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ, ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ 10% ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ

 

Τα ρολά κατέβασαν από χθες οι ιδιοκτήτες πρακτορειών ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στη φορολόγηση των κερδών των παικτών κατά 10% από το πρώτο κιόλας ευρώ.

Το μέτρο που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την αρχή του χρόνου έχει κάνει ορατά τα αποτελέσματά του και στο νησί μας, αφού σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου Σ. Ντομάτα, η κίνηση εμφανίζεται περιορισμένη.

«Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί καίριο πλήγμα τόσο για εμάς όσο και για τους παίκτες. Φορολογώντας τα κέρδη ακόμα και για το 1 ευρώ δεν χάνουν μόνο οι πελάτες μας αλλά και εμείς οι ίδιοι.

Αυτό έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας με δεδομένο ότι η κίνηση έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία δύο χρόνια.

Η αρχική αγανάκτηση των παικτών μετατράπηκε άμεσα σε άρνησή τους να συμμετέχουν σε αυτόν τον φορολογικό παραλογισμό και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν απόλυτα τα επιχειρήματα που τόσο καιρό φωνάζαμε σε ΟΠΑΠ και Υπουργεία, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου», ανέφερε ο ίδιος.

 

Η ανακοίνωση

Σε έντονο ύφος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ, καταφέρεται εναντίον του νομοσχεδίου του Υπ. Οικονομίας κάνοντας λόγο για απαράδεκτη πολιτική που οδηγεί σταδιακά στο «ξεπούλημα» του ΟΠΑΠ.

 

Μέσα σε αυτή αναφέρουν μεταξύ άλλων:

 

«Από την αρχή του χρόνου διαπιστώσατε όλοι τις καταστροφικές πρώτες επιπτώσεις από την παράλογη φορολόγηση του 10% επί των κερδών.

Η αρχική αγανάκτηση των παικτών μετατράπηκε άμεσα σε άρνησή τους να συμμετέχουν σε αυτόν τον φορολογικό παραλογισμό και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν απόλυτα τα επιχειρήματα που τόσο καιρό φωνάζαμε σε ΟΠΑΠ και Υπουργεία, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου.

Δεν υπάρχει σήμερα συνάδελφος που να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτή η φορολογική ‘’εφεύρεση’’ βρίσκεται στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου που αποσκοπεί στον αφανισμό του επαγγέλματός μας.

Η προέλευση των αλλεπάλληλων χτυπημάτων που δεχόμαστε σαν κλάδος είναι γνωστή σε όλους μας, όπως προφανείς για εμάς είναι και οι προθέσεις αυτών που τα προκαλούν, με την ευλογία της Πολιτείας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τον ιδρώτα μας, τα πρακτορεία μας, το ψωμί των οικογενειών μας και να απαντήσουμε δυναμικά για την ανατροπή κάθε πρόθεσης αντικατάστασης μας από τους σημερινούς παράνομους».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ