2.11.2015 15:37

Καταυλισμός 1.200 ατόμων η τάφρος [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΩΣ ΧΩΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες Δήμο και Ανθρωπιστικών Οργανώσεων για το στήσιμο του νέου καταυλισμού προσφύγων στη βόρεια τάφρο του Φρουρίου.

Τα συνεργεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, συνεπικουρούμενα από δυνάμεις εθελοντών αλλά και άλλων οργανώσεων εργάζονται ενταντικά ώστε μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο καταυλισμός να είναι έτοιμος για λειτουργία.

Δυναμικότητα 1200 ατόμων

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ο νέος καταυλισμός θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 1200 ατόμων τα οποία θα στεγάζονται στους ειδικούς οικίσκους αλλά και σε δύο μεγάλες σκηνές συνολικής χωριτικότητας 240 τ.μ.. Στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις θα προστεθούν χημικές τουαλέτες ενώ αναζητάτε ο τρόπος με τον οποίο θα απομακρύνεται το βρόχινο νερό.

Σε ότι αφορά στου οικίσκους αυτοί είναι σχεδιασμένοι από το ΙΚΕΑ και αποτελούν μια ενδιάμεση λύση μεταξύ σκηνής και κανονικού κτηρίου που αναπτύσσεται γρήγορα σε καταστάσεις κρίσης. Καταλαμβάνουν 17,5 τ.μ. και είναι προτιμότερα από τις μεγάλες σκηνές ή μεγάλους χώρους γιατί εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και την ιδιωτικότητα . Είναι κατασκευασμένοι από άφλεκτο θερμονωτικό υλικό, ανθεκτικοί στις καιρικές συνθήκες και με φωτοβολταϊκό για φωτισμό και φόρτιση κινητού. Επίσης σύμφωνα με τον ΟΗΕ υπάρχει πρόβλεψη για θέρμανση μέσα από σόμπες υγραερίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ