24.9.2015 16:38

Καταρχήν αρνητικοί

ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΛ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΚΑΜΠΟΧΩΡΩΝ

Προβληματισμό μεταξύ των προέδρων των κοινοτήτων που απαρτίζουν την Δημοτική Ενότητα Καμποχώρων προκάλεσε το άκουσμα της πρόθεσης της Δημοτικής Αρχής να μεταφέρει άμεσα τους μετανάστες στη ΒΙ.ΑΛ..

Το σχέδιο της μεταφοράς τους στο πρώην εργοστάσιο βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης μεταξύ του Δημάρχου και των παρέδρων με τους δεύτερους να δηλώνουν προβληματισμένοι για το νέο εγχείρημα του Δήμου.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μ. Βουρνούς ο χώρος αλλά και η δραστηριότητα των μεταναστών θα παρακολουθείται επί 24ωρης στάσης ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα πληγεί καμία παραγωγική δραστηριότητα πέριξ του πρώην εργοστασίου.

«Σχεδόν όλοι οι κοινοτάρχες των Καμποχώρων είμαστε αρνητικοί. Από ανθρωπιστικής πλευράς μπορεί να είναι σωστή η μεταφοράς τους όμως δεν ξέρω αν θα ωφελήσει τα 5 χωριά που βρισκόμαστε γύρω από το εργοστάσιο. Υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν καλλιέργειες και το βασικό ζητούμενο είναι η ουσιώδης ασφάλεια», σημείωσε στον «π» ο πρόεδρος του Χαλκειούς Κ. Φουτράκης λέγοντας μάλιστα ότι θα ζητήσει τη γνώμη των συγχωριανών του ώστε να αποφασίσουν πάνω στο θέμα, χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ