18.9.2013 17:46

Κατά Λαμπρινούδη...

ΕΧΑΣΕ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ

Σε καταβολή χρηματικού προστίμου υποχρεώθηκε ο Π. Λαμπρινούδης, ο οποίος σε πρώτο στάδιο έχασε τη δίκη στην οποία τον οδήγησε το Δασαρχείο Χίου, για εντολή που έδωσε σε υπάλληλο του Δήμου το περασμένο καλοκαίρι να δημιουργήσει αντιπυρική ζώνη στη Βόρεια Χίο και συγκεκριμένα σε δασώδη έκταση ανάμεσα σε Κέραμο και Αφροδίσια.

Η ενέργεια αυτή του Δήμου, είχε ως αποτέλεσμα την καταγγελία από το Δασαρχείο και την κλήση του δημάρχου Χίου από το δικαστήριο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ωστόσο σύμφωνα με το δικαίωμα που του ορίζει ο νόμος ο Δήμαρχος Χίου εντός 10 ημερών αναμένεται να διατυπώσει τις αντιρρήσεις του επί της απόφασης, προφασιζόμενος ότι ενήργησε σε μία περίοδο όπου η Χίος βρίσκονταν σε πύρινο κλοιό και η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών ήταν απαραίτητη.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ