15.7.2014 12:15

«Κάντε πραγματικές εκπτώσεις»

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Σε αύξηση του τζίρου που θα αποτελέσει με τη σειρά της καλοκαιρινή «ανάσα» προσβλέπουν οι Χιώτες καταστηματάρχες στην περίοδο των εκπτώσεων που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 30 Αυγούστου.

Η αυξημένη κίνηση από την Τουρκία, οι αφίξεις των ομογενών αλλά και των Χιωτών που κατοικοεδρεύουν εκτός νησιού κάνει τους καταστηματάρχες να αισιοδοξούν ότι τουλάχιστον οι πωλήσεις των καταστημάτων λιανεμπορίου είτε θα παραμείνουν στα περσινά επίπεδα είτε θα αυξηθούν έστω και ελάχιστα.

«Πραγματικές εκπτώσεις για να αγοράσουμε από τη Χίο»

Την όμως που οι προσδοκίες των καταστηματαρχών είναι αυξημένες άλλο τόσο είναι και οι απαιτήσεις των καταναλωτών που όπως σημειώνουν στον «π» οι εκπτώσεις θα πρέπει να είναι πραγματικές και όχι εικονικές.

Διαφορετικά όπως υποστηρίζουν οι εναλλακτικές στρέφονται είτε στην αγορά μέσω διαδικτύου είτε στα κινέζικα.

Δ. Σιδερίδης

«Πολύ σύντομα θα έλεγα μία μόνο λέξη: Προσφορές. Πραγματικές προσφορές με ποικιλία και όχι μόνο σε ότι έχει απομείνει. Οι εκπτώσεις θα πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι δεν είναι ξεσκαρτάρισμα».

Μ. Κατσάλα

«Νομίζω ότι οι Χιώτες καταστηματάρχες πρέπει να δουν λίγο πιο «ζεστά» το θέμα των εκπτώσεων ώστε να προσεγγίσουν από τη μία περισσότερους Χιώτες από την άλλη περισσότερους τουρίστες. Και θα πρέπει να το κάνουν αυτό με δεδομένο ότι το ελεύθερο διαδικτυακό εμπόριο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και είναι κρίμα να μη στηρίξουμε την τοπική μας αγορά».

Ε. Κασμά

«Θα ήθελα να κάνουν πραγματικές εκπτώσεις. Και όταν λέμε εκπτώσεις δεν εννοούμε αυτό που γίνεται κάθε χρόνο που αυξάνουν τις τιμές λίγο πριν και μετά κάνουν έκπτωση σε προϊόντα που είναι «made in China» και τα βρίσκεις σε κινέζικα στο 1/5 της τιμής».

Που χρειάζεται προσοχή

Με ανακοίνωσή της πάντως η Ένωση Καταναλωτών υπενθυμίζει στο αγοραστικό κοινό καταναλωτές τα σημεία εκείνα που πρέπει να προσέξουν ώστε να είναι επιτυχημένες οι αγορές τους, και να μην ξεχνούν:

1. Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων. Κυκλοφορούν προϊόντα δεύτερης διαλογής, ελαττωματικά κλπ.

2. Να κάνουν έλεγχο αγοράς πριν και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και να μην ξεχνούν ότι οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται ελεύθερα.

3. Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην τελική τιμή, και όχι στο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που ίσως είναι και πλασματικό.

4. Να μην ξεχνούν να ζητούν τη νόμιμη απόδειξη την εγγύηση και τις οδηγίες χρήσης που μπορεί να συνοδεύουν το προϊόν και να είναι στην ελληνική γλώσσα. Το ότι είναι περίοδος εκπτώσεων δεν αναιρεί αυτά τα δικαιώματα του καταναλωτή και τις υποχρεώσεις του εμπόρου, εφόσον το προϊόν είναι ελαττωματικό είναι υποχρεωτική η αλλαγή ή η επιστροφή του.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ