16.7.2016 11:18

Κανονικά τα δρομολόγια από Χίο για Τσεσμέ [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΤΣΙ ΒΙΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ

Χωρίς προβλήματα ή έκτροπα έζησε η Σμύρνη την επιχείρηση ανατροπής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από μερίδα στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της γείτονος. Όπως περιγράφουν στο politischios.gr  Χιώτες που βρίσκονται στην Τουρκική μεγαλούπολη το άκουσμα της είδησης του πραξικοπήματος βρήκε τους περισσότερους κατοίκους στους δρόμους. Ανάμεσα σε αυτούς και η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Χίου Ρένα Δαμίγου που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε συνάντηση με στελέχη του Ελληνικού Προξενείου της Σμύρνης.

«Ο κόσμος βιαζόταν να πάει σπίτι του»

«Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη νύχτα για όλους μας. Υπήρχε μία αγωνία στους δρόμους να προλάβει ο καθένας να πάει στα σπίτια του. Ευτυχώς το Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης κρατούσε διαρκή επαφή με όλους τους Έλληνες που βρίσκονται στην περιοχή και η ενημέρωση ήταν συνεχής. Κάποια στιγμή σκεφτήκαμε εάν θα έπρεπε να μετακινηθούμε μέσα στα μεσάνυχτα προς τον Τσεσμέ ώστε να ήμαστε κοντά στα σύνορα, όμως αποφασίσαμε ότι η μετακίνησή μας δεν θα ήταν ασφαλής μέσα στο βράδυ κι έτσι μείναμε Σμύρνη», εξηγεί η κα. Δαμίγου.

«Πανηγυρισμοί από τους υποστηρικτές του Ερντογάν»

Συνεχίζοντας να περιγράφει όσα έζησε στη Σμύρνη ο κα. Δαμίγου σημείωσε ότι αργά το βράδυ δεκάδες Τούρκοι με σημαίες βγήκαν στον δρόμο κορνάροντας και φωνάζοντας συνθήματα. «Ρώτησα τι γίνεται και μου είπαν ότι είναι οπαδοί του Ερντογάν. Έπειτα έμαθα ότι είχε δοθεί η εντολή να βγει ο κόσμος στους δρόμους», σημείωσε η ίδια.

Η επόμενη μέρα πάντως βρίσκει την τουρκική μεγαλούπολη και πάλι σε φυσιολογικούς ρυθμούς αφού τίποτα δεν θυμίζει τα όσα διαδραματίστηκαν λίγες ώρες πριν.

Η τάξη και η ασφάλεια φαίνεται να έχουν αποκατασταθεί πλήρως ενώ τα δρομολόγια μεταξύ Χίου και Τσεσμέ συνεχίζονται κανονικά.

Από την άλλη δεν είναι λίγοι αυτοί που έσπευσαν να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Σύμφωνα με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία οι Έλληνες που είχαν κάνει κράτηση σε περιοχές όπως η Σμύρνη και ο Τσεσμές μετέβαλλαν χρονικά τις διακοπές τους ενώ οι περισσότερες ακυρώσεις έρχονται κυρίως από την πλευρά των γειτόνων. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ