11.3.2015 13:48

Καν’ το όπως οι Χιώτες [ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΣΤΟ ΕΠΑ.Λ. ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΙΑ

Από Βρετανούς, Γάλλους, Φινλανδούς και Κροάτες γέμισε το Επαγγελματικό Λύκειο Βροντάδου στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα «Leonardo da Vinci» με θέμα τις οικολογικές και παραδοσιακές τεχνικές στην οικοδομή.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δημιούργησαν τα δικά τους εργαστήρια μαθαίνοντας από ντόπιους τεχνίτες το βοτσαλωτό, το ξυστό αλλά και την τέχνη του ψηφιδωτού.

Όλοι οι εταίροι  επισκέπτονται όλες τις χώρες , με μαθητές και καθηγητές του τομέα Κτιριακών Κατασκευών και ενημερώνονται για τις παραδοσιακές τεχνικές στην κατασκευή κτιρίων και περιβάλλοντος  χώρου.

Στο πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος μαθητές του τομέα Δομικών Έργων και οι καθηγητές τους Τομέα Κώστας Βούκουνας, Μάριος Μιχαλιός , Ανδρέας Ξενάκης και Αγγέλα Καλκούνη.

Έχουν ήδη γίνει  τρείς κινητικότητες , στην Κροατία , στο Ηνωμένο Βασίλειο στην Γαλλία ενώ το πρόγραμμα της Χίου λήγει σήμερα στις 18:00 στο Ομήρειο.  

Οι δραστηριότητες

Κατά την επίσκεψη της ξένης αντιπροσωπείας στο νησί μας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα εργαστήρι ξυστού με τεχνίτη από το Πυργί ενώ το απόγευμα οι μαθητές επισκέφθηκαν τον Κάμπο, το Φραγκοβούνι, το Αργέντικο και το Citrus μαζί με τα μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χίου Μανόλη Βουρνού, Γιώργο Καλλέργη, Γιώργο Κουκούλη και Λευτέρη Μαρτάκη.

Χθες Τρίτη οι μαθητές επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της ΕΜΧ καθώς και τα Αυγώνυμα και τη Νέα Μονή μαζί με τους Αρχιτέκτονες Α. Ντουλαμπή και Ευάγγελο Κοτατή.

Τα εργαστήρια Ξυστού , Βοτσαλωτού και Ψηφιδωτού έγιναν στον Εργαστηριακό Χώρο του Τομέα Δομικών Έργων του ΕΠΑ.Λ, με την ενεργό συμμετοχή των Εταίρων αλλά και των μαθητών του σχολείου και κάτω από την επίβλεψη των τεχνιτών κ. Παντελάκη (ξυστό), Β. Σιδερίδη με την ομάδα του (ξηφιδωτό) και Μ. Ψώρα  (βοτσαλωτό).

 

 

Οι ευχαριστίες

«Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στους φίλους προαναφερθέντες Αρχιτέκτονες μεταξύ αυτών και τον Δήμαρχο της Χίου Μανόλη Βουρνού, καθώς και στην Πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων της Χίου , Άννα Φύκαρη που οργάνωσε με τόση επιτυχία την Συμμετοχή τους στο Πρόγραμμά μας.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους κ.κ. Παντελούκα Διευθυντή του Αργέντικου και Ηλία Σμυρνιούδη Επιστημονικό Υπεύθυνο του Εργοστασίου Μαστίχας για την άψογη φιλοξενία τους.

Το  Εργοστάσιο Χυμών Χίου , η Ποτοποιία Στουπάκη  και το Σούπερ Μάρκετ KEY FOOD, προσέφεραν προϊόντα τους και τους ευχαριστούμε.

Ευχαριστούμε το προσωπικό και την Πρόεδρο του Ομηρείου κ. Ε. Καλκούνη που φιλοξενούν πάντα  τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Τέλος θα επιθυμούσαμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δραστήριο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας που μας συμπαραστέκεται πάντα , σε κάθε μας δραστηριότητα.

Θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που υποστήριξαν ενεργά το πρόγραμμα , Ασπρούλη Τριανταφυλλιά , Συμέλα Μουρατίδου , Αλεξάνδρα Ιωαννίδου , Νίκο Σούττη καθώς και τον υποδιευθυντή μας κ. Μύττη Γιώργο και όλους τους καθηγητές του σχολείου μας για την ανοχή και την υπομονή τους.

Να είναι καλά και να προσφέρει τις γνώσεις της εθελοντικά, στην Γαλλική Γλώσσα η κ. Νάντια Βασιλάκη , την ευχαριστούμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ