6.3.2023 17:12

Κάλεσμα Συλλόγου Γυναικών Χίου για συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΝΤ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ, Τετάρτη 8 Μάρτη στις 12.00 στην είσοδο της Απλωταριάς. 

Η φετεινή 8η Μάρτη μας βρίσκει στον τραγικό απολογισμό του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη.Εκφράζουμε την ανείπωτη θλίψη μας και καταγγέλουμε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που άφησαν τα τρένα να λειτουργούν χωρίς συστήματα και δικλείδες ασφαλείας.

Οι αγώνες των εργατριών των δύο περασμένων αιώνων, που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της,φωτίζουν και σήμερα τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο για τις γυναίκες του μόχθου,το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για τη ζωή και το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Ως ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα αποκαλύπτουμε όλα τα πρόσωπα της βίας κατά των γυναικών αλλά και φωτίζουμε τη ρίζα τους και οργανώνουμε την πάλη ενάντια σ΄αυτούς που την γεννούν και την τρέφουν.

ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Την πολύμορφη βία που βιώνουμε και είναι το συνολικό τσάκισμα της εργασιακής, της οικογενειακής, της προσωπικής μας ζωής, η έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής μας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της μητρότητας.

Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες για να εξασφαλιστεί η σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο,με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, με προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας.

Σήμερα μπορούν να εξασφαλιστούν δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, παιδείας,πρόνοιας,προσχολικής αγωγής,στήριξης των κακοποιημένων γυναικών και των απροστάτευτων παιδιών,με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, χωρίς εμπλοκή Μ.Κ.Ο και ιδιωτών.

Όμως αυτές οι δυνατότητες σκοντάφτουν στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και την πολιτική αυτών που τους υπηρετούν,τις κυβερνήσεις, τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις όπως Ε.Ε, Δ.Ν.Τ, Ο.Ο.Σ.Α και η πολεμική τους ένωση το Ν.Α.Τ.Ο .Αυτοί θεωρούν κόστος για το κράτος τις ανάγκες μας και τις αντιμετωπίζουν ως εμπόρευμα και πηγή για νέα κέρδη.

Ασυμβίβαστα παλεύουμε με τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που μας αναγκάζουν να χρυσοπληρώνουμε τους ιδιωτικούς ομίλους υγείας για τις εξετάσεις, τις θεραπείες, τον προγεννητικό έλεγχο, τον τοκετό, τον παιδίατρο.

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ να χάνουμε τα σπίτια μας με τους πληστειριασμούς

Να μένουν τα σχολεία και οι γειτονιές μας απροστάτευτα σε σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ να χρυσοπληρώνουμε την πράσινη μετάβασή τους στην ενέργεια και τους ιδιωτικούς παρόχους που το εισήγαγαν στο χρηματιστήριο και το μετέτρεψαν σε εμπόρευμα.

Αντιπαλεύουμε Ε.Ε, ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις που μας βυθίζουν σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους,αναβαθμίζοντας την εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς τους στην Ουκρανία και αλλού, που ο πυρηνικός όλεθρος απειλεί τις οικογένειές μας, ενώ πληρώνουμε τους υπέρογκους εξοπλισμούς για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες, όχι όμως για την άμυνα της χώρας μας.

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ για να διεκδικήσουμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ