31.1.2017 19:35

Και πεινασμένοι στην Ιματιοθήκη της αγάπης

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ ΟΙ ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ Ι.Μ.ΧΙΟΥ

Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας που ζητάνε την βοήθεια της Ιματιοθήκης της Αγάπης της Ι.Μ. Χίου  για να επιβιώσουν. Το σημαντικότερο στοιχείο αναφοράς είναι η  αλλαγή  των  ποιοτικών χαρακτηριστικών των ηλικιών και των κοινωνικών τάξεων που βρίσκουν αποκούμπι την προσφορά των εθελοντών μέσω της εκκλησίας .

Νέοι γονείς

Ο αριθμός των νεαρών γονέων που ζητούν τρόφιμα και  είδη υγιεινής για τα παιδιά τους, αυξήθηκε  τρομερά από τα μέσα του 2014. Το  στοιχείο έχει καταγραφεί και στους δικαιούχους τροφίμων του Ερυθρού Σταυρού. Ταυτόχρονα  αυξάνεται και ο αριθμός των ηλικιωμένων που αναζητούν τρόφιμα, είδη σωματικής υγιεινής  και αναλώσιμα οικιακά  είδη.

« Μια οικογένεια  μας έφερε παιδικά τρόφιμα, τα δώσαμε αμέσως,  διαδόθηκε και από τότε  άρχισαν να αυξάνονται οι χορηγίες και η ζήτηση. Τον ερχόμενο προς με, ου μη εκβάλλω έξω, είπε ο Χριστός μας», δηλώνει στον «π» ο πάτερ Μιχαήλ Ζευγιός. Είναι ένας από τους λειτουργούς της Ιματιοθήκης στο μοναστήρι του Αγ. Στέφανου στην Κλειδού μαζί με  τον πατέρα Αντώνιο Τσουκαλά και τις εθελόντριες Μαρία Σκανδάλη, Ελένη Κωστάλα, Πόπη Κοκκολιά, Έφη Ζαφειράκη. Τζένη Ξούρου, Ζωρζέτ Σαραντή και Μάρω Βαρλά.

Ηλικιωμένοι

Το ενδιαφέρον των ηλικιωμένων άρχισε να εκδηλώνεται  από τον Ιανουάριο του 2016 με την προσφορά ειδών σωματικής υγιεινής ηλικιωμένου,  από μια οικογένεια. Δόθηκαν αμέσως   και από τότε πολλαπλασιάζεται η ζήτηση και προσφορά τους.

Η ιστορία

«Αξιοποιούμε την προσφορά των ανθρώπων», προσθέτει ο π. Μιχαήλ, «αλλά ο Θεός ποτέ δεν αφήνει να λείψει και σε εμάς κάτι. Το 2015 ήλθε μια κυρία με δύο μικρά  παιδάκια να πάρει ρούχα, τα παιδιά κοίταζαν κάτι  μελομακάρονα που είχαμε και καταλάβαμε ότι  κάτι συμβαίνει. Τους δώσαμε,  τα έφαγαν βουλιμία  και τα ρωτήσαμε γιατί δεν έχουν πάει σχολείο. Η απάντηση τους μας άφησε άφωνους. «γιατί γουργουρίζει η κοιλίτσα  μας», μας είπαν και καταλάβαμε ότι πεινάνε. Τα παιδιά είχαν δύο μέρες να βάλλουν φαγητό στο στόμα τους. Είχαμε δύο μπουκάλια λάδι, ένα για δωρεά και ένα για το καντήλι του Αγ. Στέφανου. Είπαμε ότι ο Άγιος μπορεί να κάνει υπομονή και τους τα  δώσαμε . Πριν φύγουν μπαίνει  μια κυρία με ένα μπουκάλι λάδι στα χέρια της και μας λέει: «Ξέρω ότι θέλετε λάδι για τον Άγιο Στέφανο και σας έφερα».Τι λέτε, δεν ήταν απεσταλμένη από το Θεό;» ρωτάει με νόημα ο ίδιος.

Οι αριθμοί

Στατιστικά, είναι καταγραμμένα τυπικά τα ακόλουθα στοιχεία ανά έτος

2012: 328 δέματα

2013:  632        ‘’    ‘’

2914:  1200      ‘’    ‘’

2015:  1458      ‘’    ‘’

2016: 1928       ‘’    ‘’ 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ