5.2.2013 15:43

Και Χιώτης ανάμεσα στους 49 που θα δικαστούν για την φούσκα του Χρηματιστηρίου;

Στις 15 Απριλίου στο Πέμπτο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  πρόκειται να δικαστούν οι 49 κατηγορούμενοι από όλους τους χώρους της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, ιδιοκτήτες εισηγμένων εταιριών, χρηματιστές, εφοπλιστές και μεσάζοντες για την «φούσκα’ του Χρηματιστηρίου το 1999, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες πρωτοεμφανιζόμενοι μέτοχοι και άπειροι στις χρηματιστηριακές συναλλαγές να χάσουν εκατομμύρια από τις περιουσίες τους.

Τα αδικήματα είναι βαρύτατα. Κατά περίπτωση αποδίδεται στους κατηγορουμένους, απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υπεξαίρεση και παραβίαση χρηματιστηριακής νομοθεσίας και της άμεσης συνέργειας στα αδικήματα αυτά κατ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Ύστερα από άλλες δίκες για χειραγώγηση που αναβάλλονταν συνεχώς, από δίκες που κινήθηκαν ύστερα από δίωξη από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς και περιορισμένες φυλακίσεις, η υπόθεση με τις μετοχές - «φούσκες» στο Χρηματιστηρίου φθάνει επιτέλους στο εδώλιο με τον κίνδυνο της παραγραφής να ελλοχεύει.

Και Χιώτης;

Ανάμεσα στα 49 ονόματα που θα κληθούν να απολογηθούν δικαστικά εμφανίζεται και το όνομα Χιώτη επιχειρηματία και της συζύγου του, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το πως εμπλέκεται με την διαδικασία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ