5.7.2016 10:52

Και ακτοπλοϊκή κατρακύλα…!

ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟ 2016

Μπροστά σε μία μη αναστρέψιμη κατάσταση φαίνεται ότι βαδίζει πλέον το νησί, αφού την εικόνα της κατακόρυφης πτώσης του αριθμού των αφίξεων τουριστών από την Ευρώπη (κυρίως μέσω πτήσεων τσάρτερ) έρχονται να συμπληρώσουν τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χίου για τον μήνα Ιούνιο.

Ενώ κανείς θα περίμενε η κατάσταση να είναι καλύτερη στην ακτοπλοΐα οι αριθμοί έρχονται να διαψεύσουν τις προσδοκίες.

Έτσι ενώ τον Ιούνιο του 2015 μέσα από 128 κατάπλους πλοίων έφθασαν στο νησί 16.982 άτομα, το 2016 με 145 κατάπλους (17 περισσότεροι) ο αριθμός των αφιχθέντων έφθασε τα 15.940 άτομα.

Ο στόχος να μπει χειρόφρενο στη διαρκή κατρακύλα του τουρισμού μας κάθε άλλο παρά έχει επιτευχθεί. Το ενδεχόμενο, το τέλος του Καλοκαιριού να βρει τη Χίο με λιγότερα καταστήματα και ακόμα λιγότερους επαγγελματίες τουρισμού είναι πλέον ορατό. Αν θα υπάρξει ενιαίος συντονισμός για την ανατροπή αυτή της εικόνας θα φανεί πολύ σύντομα. Ευχή όλων, για μία και μόνο φορά, δημόσιες και ιδιωτικές πρωτοβουλίες να βρουν κοινό έδαφος δράσης, σε μία προσπάθεια ανάσυρσης της Χίου από το τουριστικό τέλμα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ