3.3.2016 18:11

Ισπανική χείρα βοηθείας από τη… Μαγιόρκα

ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Με κύριο σκοπό να αποτυπώσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από το μεταναστευτικό, στα νησιά που αποτελούν τις πύλες εισόδου προσφύγων και μεταναστών, βρίσκονται στη Χίο και θα παραμείνουν μέχρι και αύριο Σάββατο, εκπρόσωποι της περιφέρειας Μαγιόρκα.

Συνοδευόμενοι από τους αντιδημάρχους Δ. Καράλη και Γ. Καραμανή οι εκπρόσωποι του νησιού ξεναγήθηκαν σε όλες τις δομές φιλοξενίας του κέντρου της πόλης, προκειμένου να αποκτήσουν ίδια αντίληψη για το μείζον ζήτημα που ταλανίζει Ελλάδα και Ευρώπη.

Σε δηλώσεις τους στον «π» οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας χαρακτήρισαν το μεταναστευτικό ως ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι ελληνικό, λέγοντας μάλιστα ότι αποτελούν ντροπή για την Ευρώπη οι εικόνες που καθημερινά μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Να φανταστεί κανείς ότι ενώ και στη Μαγιόρκα υπάρχουν έτοιμες δομές φιλοξενίας, η χώρα μας έχει δεχθεί την είσοδο μόλις 15 προσφύγων και μεταναστών», ανέφεραν στον «π».

Σε συνάντηση μάλιστα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Δημαρχείο η νησιωτική ισπανική Περιφέρεια, δήλωσε την πρόθεσή της να παρέχει χρήματα για τον καθαρισμό των παραλιών, αλλά και πακέτα με ιατρικό και φαρμακευτικό εξοπλισμό. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ