23.3.2021 14:50

Ισότιμη μοριοδότηση ζητά η Ένωση Στρατιωτικών Χίου

Την δικής της προσπάθεια καταβάλλει η Ένωση Στρατιωτικών Χίου για τα δικαιώματα των στρατιωτικών στην παραμεθόριο.

Η νεοσύστατη Ένωση Στρατιωτικών Χίου ιδρυθείσα το 2018 και εν ενεργεία από το 2019 στεγάζεται στο παλιό Δημαρχείο του Δήμου Καμποχώρων και μετρά συνολικά 130 μέλη.

Κεντρικό αίτημα της Ένωσης είναι η ισότιμη μοριοδότηση των στελεχών. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης, Ν. Κουτσουράδη δεν υπάρχουν κίνητρα για τους στρατιωτικούς που αναλαμβάνουν καθήκοντα στην παραμεθόριο.

 «Δεν μπορεί κάποιος στην Ηπειρωτική Ελλάδα να παίρνει 2,5 μόρια και εμείς να παίρνουμε το ίδιο» αναφέρει.

Η μοριοδότηση αποτελεί σημαντικό παράγοντας ώστε να εξασφαλίσουν οι στρατιωτικοί το μέρος όπου θέλουν να αναλάβουν καθήκοντα. Η συγκέντρωση όλων των απαραίτητων μορίων τους επιτρέπει να επιλέξουν και το μέρος όπου θα αναλάβουν καθήκοντα.  

Μάλιστα ζητούν στην περιοχή του Δελφινίου στα Καρδάμυλα να προκύπτει και η αντίστοιχη μοριοδότηση. Σήμερα στελέχη που εργάζονται στην περιοχή του Δελφινίου λαμβάνουν τα ίδια μόρια με κάποιον που εργάζεται στο κέντρο της Χίου:

«Με βάση την διαταγή του ΓΕΣ ο Δήμος των Καρδαμύλων παίρνει 4 μόρια, η περιοχή του Δελφινίου ανήκει στα Καρδάμυλα και όχι στην Λαγκάδα» διευκρίνισε ο κ. Κουτσουράδης.

Το παραπάνω αίτημα βρίσκεται σε αναμονή και αναμένουν την θετική ανταπόκριση από την Διεύθυνση.

Οι μονάδες ένοπλων δυνάμεων συμπλήρωσε ο κ. Κουτσουράδης, είναι άμεσα εμπλεκόμενες με τον μεταναστευτικό και έχουν συνεισφέρει σημαντικά στον έλεγχο των συνόρων. Έτσι ζητούν από το αρμόδιο Υπουργείο Μετανάστευσης την μοριοδότηση όσων συνεισφέρουν στην μεταναστευτική κρίση.

«Δεν μειώθηκαν απαραίτητα οι ροές αλλά άλλαξαν οι πύλες εισόδου. Ένα μεγάλο μέρος οφείλετε στις ένοπλες δυνάμεις. Το κράτος οφείλει να στηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις» δήλωσε.

Μεταξύ άλλων, ζητούν να πληρώνονται τις επιπλέον νυχτερινές ώρες που παραμένουν στην εργασία τους.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το αν οι εθελοντές μακράς θητείας θα πληρώνουν επιπλέον εισφορές στο ΙΚΑ και στο ΕΤΕΑ. Στόχος είναι να επιστραφούν οι διπλές εισφορές.

Επίσης ζητούν οι οπλίτες βραχυχρόνιας κατάταξης να λαμβάνουν επίδομα παραμεθορίου ίσο με 200 ευρώ.

Τέλος η Ένωση είναι στην διάθεση όσων επιδιώκουν να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις και να τους παράσχουν οποιαδήποτε ενημέρωση ή βοήθεια.

Παρακάτω επισυνάπτεται έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου σχετικά με τα επιδόματα βραχείας ανακατάταξης:

 

Αρχείο PDF

ΕΣΠΕΕΧΙ-Επιδοματα-ΟΒΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ