31.8.2012 15:48

Ήρθαν τα βιβλία, περισσεύουν οι καθηγητές

«ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ», ΔΗΛΩΝΕΙ Η Ε. ΒΛΥΣΙΔΟΥ

 
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σε ότι αφορά ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές αναμένεται να ξεκινήσει η φετινή σχολική χρονιά σύμφωνα με τις δηλώσεις της Διευθύντριας Β’θμιας εκπαίδευσης Χίου Ε. Βλυσίδου.
Όπως τόνισε η ίδια μιλώντας στον «π» οι ελλείψεις σε σχολικά βιβλία είναι ελάχιστες σε σχέση με την περσινή χρονιά, με τις κυριότερες να εντοπίζονται στη Βιολογία Γ’ Λυκείου, τα Αγγλικά για αρχάριους της Β’ Γυμνασίου, τα Αρχαία αλλά και τη Μουσική της Α’ Γυμνασίου.
Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια, από πέρυσι είχε ζητηθεί από τους Διευθυντές των σχολείων να κρατάνε όσα βιβλία είναι σε καλή κατάσταση προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν κενά.
«Το νέο σύστημα του Υπουργείου δίνει τη δυνατότητα στους κατά τόπους Διευθυντές Εκπαίδευσης να μπαίνουν μόνοι τους μέσα στο λογισμικό σύστημα και να συμπληρώνουν οι ίδιοι τις ελλείψεις που υπάρχουν σε σχολικά βιβλία. Έτσι η καταγραφή ξεκινάει από τη βάση και υπάρχει πιο σωστή κατανομή», ανέφερε η κ. Βλυσίδου.
Αναφορικά με τη διανομή των σχολικών βιβλίων σε τοπικό επίπεδο ήδη η πρώτη παρτίδα του Ιουλίου έχει φθάσει και έχει μοιραστεί στα σχολεία του νησιού ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει και η δεύτερη.
«Με την έναρξη της σχολικής περιόδου και συγκεκριμένα με την ημέρα του αγιασμού αναμένεται να μοιραστούν τα σχολικά βιβλία. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε καταστάσεις όπως αυτή της περσινής σχολικής χρονιάς» σημείωσε η ίδια.
 
Κενά σε φιλολόγους
Την ίδια ώρα μικρά κενά παρουσιάζονται σε ότι αφορά τους φιλολόγους σε ειδική αγωγή και τις τεχνικές ειδικότητες σε ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ με την Ε. Βλυσίδου να αναφέρει ότι έχει ήδη αποστείλει στο Υπουργείο επικαιροποιημένη λίστα με τις κενές οργανικές θέσεις οι οποίες αναμένεται να καλυφθούν από αναπληρωτές καθηγητές.
Τέλος η ίδια χαρακτήρισε ως ανακούφιση την απόσπαση ή μετάθεση του πλεονάζοντος προσωπικού και ειδικότερα τους καθηγητές φυσικής αγωγής καθώς αποσπάστηκαν ήδη σε άλλες υπηρεσίες.
«Το Υπουργείο έπειτα από συνεχή αιτήματα μας άκουσε και επιτέλους απέσπασε ή μετέθεσε τους συγκεκριμένους συναδέλφους σε άλλες υπηρεσίες. Έχουμε ακόμα 40 καθηγητές φυσικής αγωγής τους οποίους θα δούμε που θα τους χρησιμοποιήσουμε», κατέληξε η ίδια. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ