31.3.2016 12:56

Ήρθαν οι μεγάλοι κι απειλούνται οι μικροί

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΙΩΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

 

Σοβαρές ανακατατάξεις έφερε στον κλάδο του χονδρικού εμπορίου η έλευση των μεγάλων αλυσίδων οι οποίες είναι κεντρικά τροφοδοτούμενες με προϊόντα.

Τα νέα αυτά ανησυχητικά δεδομένα για τον κόσμο που δραστηριοποιείται γύρω από αυτόν τον κλάδο ανάπτυξαν εκπρόσωποι του, σε συνάντηση που είχαν σήμερα με τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού.

 

Κοινή διαπίστωση, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου ήταν, ότι οι απότομοι μετασχηματισμοί, τόσο στην οικονομία, όσο και στον χώρο, εγκυμονούν, πολλές φορές, κινδύνους για τη σταθερότητα και τις ισορροπίες της τοπικής κοινωνίας. Κύριο μέλημα και ζητούμενο όλων μας πρέπει να είναι το μέγιστο όφελος ολόκληρης της χιώτικης κοινωνίας, με την ευρεία έννοια.

 

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι, ειδικά, σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο τόσο από πλευράς  οικονομικής κρίσης, όσο και εξαιτίας της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης, η οποία έχει αποφέρει σημαντικό πλήγμα στον τουρισμό, είναι σημαντικό να στηρίζονται οι τοπικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας. Και αυτό γιατί, η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ίδια την τοπική ανάπτυξη και αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και την ενίσχυση της βιωσιμότητας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ