28.2.2017 16:04

Η Trash τέχνη κατακτά τα σχολεία της Χίου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Έναν ξεχωριστό τρόπο προκειμένου να μυήσει τους μαθητές των σχολείων του νησιού στην έννοια της ανακύκλωσης, βρήκε η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου, που ανακοίνωσε την διεξαγωγή ετήσιου διαγωνισμού και περιβαλλοντικής τέχνης με τίτλο «Γλυπτική και ανακύκλωση».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του νησιού που θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα ομαδικό έργο τέχνης, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, όπως αλουμίνιο, χαρτί και πλαστικό.

Τα έργα θα αξιολογηθούν βάση της αισθητικής αρτιότητας, της περιβαλλοντικής προσέγγισης και της πρωτοτυπίας ενώ θα υπάρχει καμία δέσμευση σε ότι αφορά στις διαστάσεις των έργων.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Καθαριότητας οι δημιουργίες των σχολικών τάξεων θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι 30 Μαΐου, έτσι ώστε να υπάρχει ο διαθέσιμος χρόνος για την αξιολόγησή τους από τριμελή επιτροπή, καθώς και την έκθεσή τους σε κεντρικό δημόσιο χώρο.

Η έκθεση και η απονομή των βραβείων θα υλοποιηθεί στις 5 Ιουνίου - παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και θα απονεμηθούν 3 βραβεία (1ο, 2ο και 3ο βραβείο) στα Δημοτικά και 3 βραβεία (1ο, 2ο και 3ο βραβείο) στα Νηπιαγωγεία που θα διακριθούν.

Για το 1ο βραβείο θα δοθεί το ποσό των 350 ευρώ, για το 2ο βραβείο το ποσό των 250 ευρώ και για το τρίτο βραβείο το ποσό των 150 ευρώ, αντιστοίχως τόσο για τα δημοτικά σχολεία, όσο και για τα νηπιαγωγεία  που θα διακριθούν.

Επιπλέον, θα  απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι σε όλες τις σχολικές τάξεις που θα συμμετάσχουν και στους εκπαιδευτικούς που θα συντονίσουν την καλλιτεχνική δράση.

Η συνολική δράση θα κοστίσει στον Δήμο περί τα 1.500 ευρώ. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ