9.10.2013 15:52

Η πρώτη καμπάνα

ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΒΟΣΚΗΣΗ ΒΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΙΟΥ

Πρόστιμα που φθάνουν μέχρι και τα 300 ευρώ ανά κοπάδι επέβαλλε χθες ο Δήμος Χίου που με σχετική ανάρτηση στη «Διαύγεια» επικυρώνει την προγενέστερη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για επιβολή του μέτρου σε 2 κτηνονοτρόφους που έχουν συγκεντρώσει πάνω από 3 καταγγελίες έκαστος για αυθαίρετη χρήση βοσκοτόπων στην Αμανή.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου οι κτηνοτρόφοι Ζαννής και Γιάννης Νταούτης έχουν καταγγελθεί από τους κατοίκους των Διευχών, ότι αφήνουν τα κοπάδια τους να βόσκουν ελεύθερα και ανεξέλεγκτα, σε δασικές και ιδιωτικές εκτάσεις, εκτός των χώρων που τους έχουν παραχωρηθεί.

Έτσι η Επιτροπή αποφάσισε να επιβάλλει πρόστιμο 0,60 ευρώ ανά ζώο, ως πρώτο μέτρο για τις παραβάσεις που καταγγέλθηκαν ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, ο Δήμος υποχρεούται να τους αποβάλλει από τα διοικητικά όρια του νησιού και να κοινοποιήσει την απόφαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να διακοπεί η επιδότησή τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ