14.10.2014 19:19

Η πρόληψη το κυριότερο μέτρο κατά του Έμπολα

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ

Με στόχο την απόκτηση πλήρους γνώσης γύρω από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα που έχει θέσει σε καραντίνα ολόκληρη την Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η πρώτη καθοριστική ενημέρωση των στελεχών της Αστυνομίας από ειδικό ιατρό στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Η ενημέρωση

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναπτύχθηκαν όλες οι πτυχές του ζητήματος με τους ιατρούς να εστιάζουν στην ιστορία του ιού καθώς και στα κυριότερα μέτρα προφύλαξης από αυτός.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν το μοναδικό μέτρο προστασίας, ελλείψει εμβολίου είναι η πρόληψη ενώ τα στελέχη της Αστυνομίας ενημερώθηκαν για τα συμπτώματα και τα σημάδια εκδήλωσης του ιού.

Καμία ανησυχία

Όπως ήταν αναμενόμενο οι συνεχείς αφίξεις μεταναστών από τις αρχές του χρόνου πυροδότησαν σειρά ερωτήσεων για το κατά πόσο οι υπηρετούντες σε σώματα ασφαλείας όπως η Αστυνομία και το Λιμενικό είναι εκτεθειμένοι στο νέο φονικό ιό.

Η άποψη των ειδικών ήταν ξεκάθαρη και κυρίως καθησυχαστική καθώς ο ιός επωάζεται από 2 έως 21 ημέρες. Μετά από αυτό το διάστημα εκδηλώνεται η ασθένεια και είναι αδύνατο κάποιος να επιβιώσει. Άρα, σύμφωνα με τους ειδικούς, αν κάποιος μετανάστης που έρχεται από περιοχές όπως η Συρία ή η Μέση Ανατολή ήταν φορέας του ιού θα έπρεπε να είχε νοσήσει κατά την πολυήμερη παραμονή του στην Τουρκία.

Αυτό όμως το δεδομένο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελέσει την αιτία χαλάρωσης των προληπτικών μέτρων.

Κινήσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανησυχία των Αστυνομικών και κυρίως όσων έχουν επιφορτιστεί με τον διαβατηριακό έλεγχο ή τη μεταφορά μεταναστών από και προς τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας βρήκε αντίκρισμα και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..

Έτσι όπως έγινε γνωστό στο επόμενο διάστημα οι Αστυνομικοί της Χίου θα λάβουν ειδικές μάσκες, ισχυρά αντισηπτικά καθώς και ειδικές στολές προστασίας από ιούς όπως ο έμπολα ή αντίστοιχους. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ