21.7.2014 10:19

Η ώρα της απόφασης για το Ιωνικό

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Να απαντήσει στο βασικό ερώτημα αν τελικά θεωρεί ότι η Χίος αντέχει να σηκώσει το βάρος τη συνέχισης του Ιωνικού, στη βάση που το λειτούργησε ο ιδρυτής του Ισίδωρος Κιολέογλου, καλείται σήμερα στην πρώτη της συνεδρίαση η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου.

Στέλιος Καμπούρης, Σταύρος Μιχαηλίδης, Σταύρος Βαρβάκης, Εύη Καλκούνη, Μιχάλης Βαρλάς, Θόδωρος Χαβιάρας και Ανθίππη Ζαννάρα καλούνται να εξετάσουν όλες τις πτυχές του ζητήματος με πρώτη αυτή του καταστατικού του Ιωνικού Κέντρου αλλά και των οικονομικών του υποχρεώσεων.

Με δεδομένη τη βούληση τόσο της απερχόμενης όσο και της νέας δημοτικής αρχής, να συνεχίσει τη λειτουργία του το Ιωνικό, με νέο καταστατικό και εκκαθάριση των μελών της διοίκησης, τα μέλη της επιτροπής που ορίστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να θέσουν τα πραγματικά περιστατικά σε νέα βάση.

Τις όποιες αποφάσεις της επιτροπής έρχονται να επισπεύσουν οι αντίστοιχες κινήσεις Τακτικών Μελών του Ιωνικού από την Αθήνα που προσπαθούν να μπλοκάρουν τις ενέργειες του Δήμου, χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι προθέσεις τους.

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι

Και μπορεί το εξώδικο να έδωσε το στίγμα των προθέσεων όσων διεκδικούν τη διοίκηση του Ιωνικού, από την Αθήνα και δεν έχουν καμία σχέση με το νησί, όμως τα χιώτικα μέλη της Επιτροπής με δηλώσεις τους στον «π» βεβαίωσαν ότι οι όποιες ενέργειές τους παραμένουν ανεπηρέαστες από κινήσεις εντυπωσιασμού.

 Π. Λαμπρινούδης

«Το εξώδικο είναι κάτι περιμέναμε. Κάποιοι προσπαθούν με την απώλεια του Ισ. Κιολέογλου να εκμεταλλευθούν ορισμένα πράγματα. Εμείς όμως είμαστε εκεί και θα διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει στη Χίο».

Στ. Καμπούρης

« Ένα εξώδικο μπορεί να στείλει ο οποιοσδήποτε. Είναι καθαρά δικό τους θέμα.  Από την πλευρά μας θα διερευνήσουμε το τοπίο με τα νομικά όπλα που κι εμείς έχουμε στη διάθεσή μας και θα ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα».

Στ. Μιχαηλίδης

«Καλώς να έρθουνε τα παιδιά με όσα εξώδικα θέλουν.  Εμείς θα κάνουμε αυτό που πιστεύει η Χίος και εφόσον υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο του Ιωνικού και αποδείξει τη νομιμότητά του τότε ο Δήμος Χίου δεν θα έχει κανέναν λόγο».

Θ. Χαβιάρας

«Είναι τουλάχιστον άστοχο αυτό το εξώδικο. Πιστεύω ότι με την απουσία του Ισίδωρου έχουν εμφανιστεί υπέρμαχοι και του κέντρου και του οράματος, από πότε και από πού αντλούν αυτό το ενδιαφέρον για το Ιωνικό.

Το μεγάλο ερώτημα για τους Χιώτες είναι ένα. Αν θεωρεί η Χιώτικη κοινωνία ότι αξίζει να έχει ένα κέντρο όπως το Ιωνικό τότε καλά κάνει και το διεκδικεί. Εμείς ως Χίος από πολιτιστικής πλευράς έχουμε κάθε λόγο να ενδιαφερόμαστε για το Ιωνικό.

Σε ότι αφορά αυτούς του κυρίου που ισχυρίζονται σήμερα ότι είναι Τακτικά μέλη του Ιωνικού Κέντρου, παρακαλώ να μας ενημερώσουν με ποιά απόφαση του ΔΣ ανακηρύχθηκαν και πότε. Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι θα τους είναι αδύνατο να προσκομίσουν κάτι τέτοιο δεδομένου ότι στο Ι.Κ. μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε βιβλίο Μελών, βιβλίο Πρακτικών Γ.Σ. ούτε Πρακτικών ΔΣ. Αυτά τα προβλέπει το Καταστατικό και ο Αστικός Κώδικας...  Αν κάποιοι θέλουν να παρακάμψουν τη νομιμότητα τότε ας αναλάβουν και την ευθύνη»

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ