Κοινωνία

18/1/16 11:38

τελ. ενημ.: 18/1/16 17:44

Η ώρα της αναδιάταξης για το Λιμάνι [HXHTIKO]

ΤΡΟΠΟΥΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΙΟΥ

Οι σημαντικές φθορές που υπέστη για μία ακόμη φορά το λιμάνι της Χίου, από την κακοκαιρία που πλήττει το νησί τα τελευταία 24ωρα, στρέφουν το Λιμενικό Ταμείο προς την κατεύθυνση της αναζήτησης τρόπων που θα το θωρακίσουν κυρίως από τους ισχυρούς νότιους ανέμους που δημιουργούν το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ταμείου Μ. Μπελέγρη το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι ο βόρειος λιμενοβραχίονας και συγκεκριμένα η επέκτασή του, που δημιουργήθηκε με σκοπό την προστασία του λιμένα από τους βόρειους ανέμους, υποβοηθάει το κύμα να μπαίνει «ζωντανό» μέσα στο λιμάνι ότι ο άνεμος πνέει από νότια κατεύθυνση.

Η λύση, όπως είπε, είναι να υπάρξει συμμετρία μεταξύ των δύο λιμενοβραχιόνων, ώστε το λιμάνι να είναι ανοιχτό μόνο από τα ανατολικά.

«Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να δούμε άμεσα και να το εντάξουμε στο υπό σύνταξη master plan. Είναι ένα ζήτημα που για εμάς αποτελεί προτεραιότητα. Μάλιστα μέσα στον Φεβρουάριο οι μελετητές θα έρθουν Χίο ώστε να κάνουμε τον πρώτο σχεδιασμό πάνω στον πραγματικό χάρτη», σημείωσε ο ίδιος.  

Δείτε επίσης