29.8.2016 12:46

Η οικογένεια Φαφαλιού δίπλα στον Π.Σ.Α.με.Α.

Την ευαισθησία της για τα άτομα με αναπηρία απέδειξε έμπρακτα η Οικογένεια Φαφαλιού. Αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, αποφάσισε να ανταποκριθεί στο αίτημά του για χρηματική χορηγία με σκοπό την αγορά ενός αυτόματου αναβατορίου.

Μέχρι πρότινος στα γραφεία του Π.Σ.Α.με.Α. στην οδό Δημοκρατίας, δεν είχαν πρόσβαση στον δεύτερο όροφο όσοι αντιμετώπιζαν κινητικά προβλήματα. Παρότι σε άλλες χώρες θεωρείται αυτονόητο ότι σε κτίρια του δημοσίου η πρόσβαση των κινητικά αναπήρων ατόμων θα πρέπει να διευκολύνεται, στην Ελλάδα ακόμα αποτελεί ζητούμενο.

Έτσι με δεδομένο  ότι τα οικονομικά του Π.Σ.Α.με.Α. έχουν συρρικνωθεί στο ελάχιστο, τα τρία αδέρφια της γνωστής οικογενείας, η Δέσποινα, η Ειρήνη και ο Στάμος, αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν την αγορά του μηχανήματος, το οποίο παρουσιάστηκε και παραδόθηκε στον Σύλλογο το πρωί της Δευτέρας.

«Πρόκειται για μία σημαντική δωρεά που διευκολύνει την ισότιμη πρόσβαση όλων των ατόμων του συλλόγου σε όλους τους χώρους του κτιρίου», ανέφερε η πρόεδρος του Π.Σ.Α.με.Α. Σ. Μιχάλα.

Από την πλευρά του ο Παντελής Καλόγερος συνομίλησε με την οικογένεια Φαφαλιού σημειώνοντας τις τριτοκοσμικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα Α.με.Α. στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στην εκπαίδευση ή στο στάδιο της αποκατάστασης διαφόρων ασθενειών. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ