29.8.2016 12:46

Η οικογένεια Φαφαλιού δίπλα στον Π.Σ.Α.με.Α.

Την ευαισθησία της για τα άτομα με αναπηρία απέδειξε έμπρακτα η Οικογένεια Φαφαλιού. Αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, αποφάσισε να ανταποκριθεί στο αίτημά του για χρηματική χορηγία με σκοπό την αγορά ενός αυτόματου αναβατορίου.

Μέχρι πρότινος στα γραφεία του Π.Σ.Α.με.Α. στην οδό Δημοκρατίας, δεν είχαν πρόσβαση στον δεύτερο όροφο όσοι αντιμετώπιζαν κινητικά προβλήματα. Παρότι σε άλλες χώρες θεωρείται αυτονόητο ότι σε κτίρια του δημοσίου η πρόσβαση των κινητικά αναπήρων ατόμων θα πρέπει να διευκολύνεται, στην Ελλάδα ακόμα αποτελεί ζητούμενο.

Έτσι με δεδομένο  ότι τα οικονομικά του Π.Σ.Α.με.Α. έχουν συρρικνωθεί στο ελάχιστο, τα τρία αδέρφια της γνωστής οικογενείας, η Δέσποινα, η Ειρήνη και ο Στάμος, αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν την αγορά του μηχανήματος, το οποίο παρουσιάστηκε και παραδόθηκε στον Σύλλογο το πρωί της Δευτέρας.

«Πρόκειται για μία σημαντική δωρεά που διευκολύνει την ισότιμη πρόσβαση όλων των ατόμων του συλλόγου σε όλους τους χώρους του κτιρίου», ανέφερε η πρόεδρος του Π.Σ.Α.με.Α. Σ. Μιχάλα.

Από την πλευρά του ο Παντελής Καλόγερος συνομίλησε με την οικογένεια Φαφαλιού σημειώνοντας τις τριτοκοσμικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα Α.με.Α. στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στην εκπαίδευση ή στο στάδιο της αποκατάστασης διαφόρων ασθενειών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ