26.2.2017 15:44

Η καρδιά του χιώτικου καρναβαλιού χτύπησε στα Θυμιανά [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ]

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Μοναδικές στιγμές ξεγνοιασιάς και γέλιου χάρισε και φέτος σε χιλιάδες επισκέπτες το χιώτικο καρναβάλι της Μόστρας Θυμιανών. 8 άρματα και πάνω από 500 καρναβαλιστές συμμετείχαν στην κορωνίδα των καρναβαλικών εκδηλώσεων της Χίου, που για μία ακόμη φορά αποτέλεσε σταθερό πόλο έλξης τόσο για ντόπιους όσο και για ξένους επισκέπτες.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής εκατοντάδες καρναβαλιστές κατέκλεισαν τα Θυμιανά, με αποτέλεσμα λίγο μετά τις 11 το πρωί να επικρατεί το αδιαχώρητο μέσα στο χωριό. Χιώτες και ξένοι, έγιναν ένα υπό τους ήχους των αποκριάτικων τραγουδιών, με τα πειράγματα, άλλοτε σεμνά και άλλοτε όπως επιτάσσουν οι ημέρες, να παίρνουν και να δίνουν.

Ο νέος πλανητάρχης πάνω στο άρμα του

Η επικαιρότητα των ημερών, δεν άφηνε ιδιαίτερα περιθώρια για τον βασιλιά της φετινής Μόστρας. Έτσι βασιλιάς Καρνάβαλος δικαίως επιλέχθηκε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στα πόδια του οποίου υπήρχε ο περιβόητος φράχτης του Μεξικό.

Παρότι η οικονομική κρίση περιόρισε τον αριθμό των αρμάτων στα 8, δεν συνέβη το ίδιο με τα γκρουπ των καρναβαλιστών που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο σε συμμετοχή. Ομάδες από τα Θυμιανά, την Καλλιμασιά, το Νεχώρι, το Χαλκειός και άλλες περιοχές της Χίου έβαλαν τους πάντες στον ρυθμό των ημερών ενώ ξεχωριστή υπήρξε και η παρέλαση της μπάντας των κρουστών «Brazillioniko» που τράβηξε τα βλέμματα των παρευρισκομένων.

Ξεφάντωσαν οι Τούρκοι

Ξεχωριστή υπήρξε και η παρουσία των Τούρκων επισκεπτών καθώς πάνω από 1.500 άτομα από Σμύρνη, Τσεσμέ, Προύσα, Αϊδίνιο και Κουσάντασι, είτε μεμονωμένα, είτε σε γκρουπ παρακολούθησαν τα ελληνικά έθιμα της τελευταίας Κυριακής της Απόκριας. Μεταμφιεσμένοι και με ένα μπουκάλι μπύρα στο χέρι, διασκέδασαν, χόρεψαν και αποθανάτησαν τις μοναδικές στιγμές που τους προσέφερε η Μόστρα. 

 

@Δείτε πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "π" στο Facebook.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ