5.2.2013 19:05

Η καρδιά της Χίου χτύπησε στο Μόντρεαλ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΡΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποίησε στον Καναδά όπου βρέθηκε το προηγούμενο τριήμερο ο Δήμαρχος Χίου ως προσκεκλημένος του Χιακού Συλλόγου Καναδά προκειμένου να παρευρεθεί στην ερανική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Ομογενείς για τη στήριξη του νησιού μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου.

Ο κ. Λαμπρινούδης από το βήμα του Palace Convention Center του Μόντρεαλ ευχαρίστησε τους Ομογενείς τονίζοντας ότι η Χίος ναι μεν στερείται της φυσικής τους παρουσίας όμως η αγάπη για τον τόπο τους έρχεται να αναπληρώσει το κενό τους.

«Σε μία δύσκολη για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία, οι Έλληνες και οι Χιώτες του Καναδά έρχονται να αποδείξουν για μία ακόμη φορά ότι δεν ξεχνούν τη γενέθλια γη τους. Η σημερινή πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση χρημάτων από όλους εσάς αποτελεί την ύψιστη μορφή προσφοράς για ένα νησί που ακόμα μετράει τις πληγές του από την πύρινη καταστροφή του καλοκαιριού.

Είμαστε σίγουροι ότι σας χρειαστεί η πατρίδα θα κάνετε τα πάντα γι’ αυτή και αυτό είναι κάτι που και εγώ και οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού εκτιμούν ιδιαίτερα», ανέφερε στους παριστάμενους ο δήμαρχος Χίου.

Η ερανική διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα έτυχε ιδιαίτερης προβολής από τα ομογενειακά ΜΜΕ του Καναδά ωθώντας και άλλα ελληνικά σωματεία να προσφέρουν χρηματική βοήθεια στη Χίο. Έτσι εκτός από τους Χιώτες Ομογενείς σημαντικά ποσά προσέφεραν οι Θεσσαλονικείς και οι Κρήτες του Μόντρεαλ ενώ την πρώτη ημέρα του εράνου συγκεντρώθηκαν πάνω από 25.000 δολάρια Καναδά.

Ο κ. Λαμπρινούδης την Κυριακή λίγο πριν την αναχώρησή του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με εκπροσώπους της καναδικής Κυβέρνησης ζητώντας παρουσία του Έλληνα Πρέσβη Ε. Αγγελόπουλου την απλούστευση των διαδικασιών ώστε οι Έλληνες επιλέγουν τον Καναδά για εργασία να τους παρέχεται κάθε δυνατή βοήθεια.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ