29.10.2015 16:25

Η χρονιά του λιμανιού το 2016

ΟΜΟΦΩΝΑ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Στο επίκεντρο των παρεμβάσεων, θα βρεθεί ο κεντρικός λιμένας Χίου καθώς η πλειονότητα των έργων αφορούν στην αύξηση των δυνατοτήτων του κυρίως στη νότια πλευρά.

«Το 2016 θα είναι χρονιά που θα προχωρήσουμε στην επένδυση πάνω στον κεντρικό λιμένα. Η θετική έκβαση με το ΤΑΙΠΕΔ μας λύνει τα χέρια και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν με την αξιοποίηση του θαλάσσιου χώρου στο νότιο τμήμα ώστε να μειωθεί ο κυματισμός και να αυξηθούν οι θέσεις ελλιμενισμού», σημείωσε ο κ. Μπελέγρης κατά την παρουσίαση του νέου προϋπολογισμού στα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής.

Παράλληλα αποφασίστηκε η εκκίνηση των εργασιών για το πρώτο τμήμα της επέκτασης των πεζοδρομίων της προκυμαίας με το συνολικό ποσό των 300.000 ευρώ ενώ 150.000 ευρώ θα δαπανηθούν για την πρώτη φάση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου των Καρδαμύλων.

Στις σημαντικές παρεμβάσεις προβλέπεται και η ολοκλήρωση των προϋποθέσεων ώστε ο λιμένας Μεστών να λάβει την πιστοποίηση του ISPS ενώ σε δεύτερο χρόνο προβλέπονται παρεμβάσεις στα αλιευτικά καταφύγια και στα αγκυροβόλια της αρμοδιότητας του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Σε ότι αφορά στον προϋπολογισμό του 2016 αυτός ανέρχεται στα 2,6 εκ. ευρώ αυξημένος σχεδόν κατά 15% σε σχέση με την περσινή χρονιά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ