6.8.2015 12:13

Η Χίος στο Ελληνικό Μουσείο του Σικάγο

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

Με τη συνάντηση του δημάρχου Μ. Βουρνού με την αντιπροσωπεία των Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά, επισφραγίστηκε η παρουσία των Ομογενών στο νησί στο πλαίσιο του 61ου ετήσιου συνεδρίου.

Η πραγματικά ευχάριστη είδηση προέκυψε έπειτα από τη συζήτηση του κ. Βουρνού με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των Χιακών Σωματείων Σ. Τσαγρή και Δ. Κοντολιό καθώς και το μέλος του Δ.Σ και υπεύθυνο για την πολιτεία Ιλινόι Η. Ζωγράφο.

Οι δύο πλευρές επικαιροποιώντας την καλή συνεργασία που ξεκίνησε από τον περασμένο Φλεβάρη με την επίσκεψη του Μ. Βουρνού στη Ν. Υόρκη, συζήτησαν μεταξύ άλλων για τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος Χίου θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου στο Ελληνικού Μουσείο του Σικάγου, όπου θα δημιουργηθεί χώρος ειδικά αφιερωμένος στη Χίο.

Το ελληνικό μουσείο

Τέσσερις όροφοι γεμάτοι ελληνικό πολιτισμό αποτελούν την τελευταία σημαντική προσθήκη στην ελληνική συνοικία του Σικάγο.

Μια μεγάλη συλλογή από αρχειακό υλικό και εκθέματα που φθάνουν σε αριθμό τα 17.000 περιγράφουν την πορεία του ελληνισμού στους αιώνες, ενώ οι επισκέπτες κάθε ηλικίας έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν την ελληνική ιστορία και κουλτούρα μέσα από πανάρχαιους αλλά και σύγχρονους αφηγητές.

 Διαδραστικά εκθέματα, βιβλιοθήκη, Κέντρο Προφορικής Ιστορίας και Εκπαιδευτικό κέντρο είναι μερικές μόνο από τις υπηρεσίες του Μουσείου, που σχεδίασε ο Δημήτρης Σταυριανός και που λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2011.

 Τα εκθέματα  αποτυπώνουν  την πορεία των ομογενών και τη συμβολή των Ελλήνων και των Ελληνο-αμερικανών στον κόσμο.

Μερικές από τις  εκθέσεις του Μουσείου περιλαμβάνουν ένα… ομηρικό αφιέρωμα,  μία πολιτιστική αναδρομή στα βήματα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Σικάγο και την έκθεση «Θεοί, Μύθοι και Θνητοί» που ακολουθεί τα ίχνη της αρχαίας μυθολογίας. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ